Οταν πετάς στα «Αστρα»…

  • O ΒΗΜΑτοδότης
Αυτή τη φορά η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα (φωτογραφία) πήγε απευθείας στην Κοζάνη αεροπορικώς, με ένα ελικοφόρο ΑΤR42.
Πέταξε με την εταιρεία Astra Airlines, μία αεροπορική εταιρεία η οποία επιδοτείται από το κράτος για να πραγματοποιεί πτήσεις στις λεγόμενες άγονες γραμμές (Κοζάνη, Καστοριά κ.τ.λ.).
Ηταν η δεύτερη φορά που η σύντροφος του Πρωθυπουργού πήγαινε στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας για να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και η αίθουσα ήταν γεμάτη. Δεκάδες φοιτητές, όπως έμαθα, πήγαν να την παρακολουθήσουν να διδάσκει επί έξι ολόκληρες ώρες.
Αυτή τη φορά όμως ήταν όλα διαφορετικά. Ούτε ξεναγήσεις, ούτε ενημερώσεις, ούτε τίποτα. Αυτά έγιναν την πρώτη φορά. Τη Δευτέρα, η διαδικασία εισήλθε ήδη στη ρουτίνα της πανεπιστημιακής διδασκαλίας. Η κυρία Μπαζιάνα φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι και γκρι ζακέτα, μαύρο παντελόνι και παπούτσια μαύρα μπαλαρίνα, μόλις εισήλθε στην αίθουσα άρχισε αμέσως το μάθημα.
Οπως κάνουν και οι άλλοι καθηγητές. Μια μικρή επανάληψη για όσα ειπώθηκαν στο προηγούμενο μάθημα και μετά θεωρία. Μόνο θεωρία έως ότου ετοιμαστούν τα εργαστήρια. Τα εργαστήρια άλλωστε αποτελούν και το πιο δυνατό σημείο του Πανεπιστήμιου. Οταν τελείωσε τη διδασκαλία πήγε, μου είπαν, κατευθείαν στην Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Αθήνα. «Πρέπει να είμαι κοντά στα παιδιά μου» έλεγε σε όσους της πρότειναν να μείνει για δείπνο σε ταβερνούλες.