Ορισμένα ρουσφέτια από την αγωνίστρια Ζωή Κωνσταντοπούλου [pdf+ονόματα]

Ορισμένα ρουσφέτια από την αγωνίστρια Ζωή Κωνσταντοπούλου [pdf+ονόματα]

 

[Η Ζωή είναι τίμια αγωνίστρια της Αριστεράς και Αντιμνημονιακή]

 

Μπορεί ήδη στις 18 Αυγούστου να διαφαινόταν ότι η χώρα -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- θα οδηγηθεί σε εκλογές, μπορεί να ήταν ολοφάνερο ότι το γυαλί με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ραγίσει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την πρόεδρο της Βουλής να διορίσει τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο της.

Την αποκάλυψη έκανε το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ οι διορισμοί των τεσσάρων μετακλητών φαίνονται και στα σχετικά ΦΕΚ που δημοσιεύτηκαν στις 18 Αυγούστου. Οι αποφάσεις για τον διορισμό των τεσσάρων μετακλητών υπαλλήλων, βέβαια, είχαν ληφθεί λίγο νωρίτερα. Για τους δύο εξ αυτών στις 7 Αυγούστου και για τους άλλους δύο στις 13 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που η κυρία Κωνσταντοπούλου έδινε… μάχη και προέβαλλε κάθε δυνατό εμπόδιο προκειμένου να αναβάλει την εισαγωγή σε συζήτηση και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου στη Βουλή.

Πρόκειται για τέσσερις υπαλλήλους, που διορίζονται ως μετακλητοί σε κενές οργανικές θέσεις στο γραφείο της προέδρου. Οι δύο εξ αυτών είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, και μάλιστα ο ένας δικηγόρος για τον οποίο αναγράφεται ότι εξαιρείται «από την υποχρέωση να τελεί σε αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματός του». Ο τρίτος υπάλληλος, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προσελήφθη ως βοηθητικό προσωπικό και ο τέταρτος, δευτεροβάθιας εκπαίδυσης, ως μετακλητός υπάλληλος επεξεργασίας κειμένου (Διαβάστε τα σχετικά ΦΕΚ, αυτό με την απόφαση της 7ης Αυγούστου και αυτό με την απόφαση της 13ης Αυγούστου).

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο, στις 21 Αυγούστου, είχε έρθει στο φως επιστολή των συμβασιούχων της Βουλής στην οποία ανέφεραν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρείας, καθώς δουλεύουν χωρίς πληρωμή και ασφάλεια. Στις 24 Αυγούστου, δε, ήρθε στο φως η απαράδεκτη και άκρως απαξιωτική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους ίδιους υπαλλήλους, όταν ενώ οι απλήρωτοι συμβασιούχοι την περίμεναν έξω από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να της εκθέσουν το πρόβλημά τους, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να σχολίασε: «Πάλι με αυτούς θα ασχολούμαστε;».

Την ίδια ώρα οι συμβασιούχοι κατήγγειλαν ότι η πρόεδρος της Βουλής τούς ανάγκαζε να καλύπτουν μέσω του Καναλιού της Βουλής τις συναντήσεις που έχει ο πρόεδρος του κόμματος Λαϊκή Ενότητα στο γραφείο του -όπως έγινε και με τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο- λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχει παραδώσει το Κανάλι της Βουλής στον Λαφαζάνη».

Η Βουλή κλειστή, αλλά συνεδριάζει η επιτροπή της Ζωής 

Εν τω μεταξύ, παρότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές και η Βουλή έχει διαλυθεί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρατείνει το έργο μιας εξ αυτών και μάλιστα αόριστα – «μέχρι την εκπλήρωση του έργου που τους έχει ανατεθεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική απόφαση με ημερομηνία 25 Αυγούστου, προφανώς για να συνεχίσουν να πληρώνονται τα μέλη της. Πρόκειται για τις επιτροπές που έχουν αναλάβει την εκπλήρωση της υποστήριξης του κοινοβουλευτικού έργου και την προαγωγή της συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η οποία είχε συσταθεί από την πρόεδρο της Βουλής και είχαν τοποθετηθεί οι εξής:

  • Γεώργιος Θαλάσσης του Κωνσταντίνου, ως πρόεδρος
  • Νικόλαος Ανέστης του Φωκίωνα, ως αντιπρόεδρος
  • Χαράλαμπος Ρωσσίδης του Ιωάννη, ως αντιπρόεδρος
  • Πέτρος Αρναούτης του Ανδρέα, ως μέλος
  • Νικόλαος Κορόβηλας του Παναγιώτη, ως μέλος
  • Δημήτριος Πολύμερος του Γεωργίου, ως μέλος

Πηγή