Οργή Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά»

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

Οργή Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά» η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού-Δεν θα μείνει χωρίς απάντηση

«Πισώπλατη μαχαιριά από τους συνεργούς των τρομοκρατών» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τουρκικό F-16.

Οργή Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά» η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού-Δεν θα μείνει χωρίς απάντηση

Η κατάρριψη του SU-24 πραγματοποιήθηκε ενώ το ρωσικό μαχητικό πετούσε 1 χλμ μακριά από τα τουρκικά σύνορα και δεν απειλούσε την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το ρωσικό μαχητικό είχε στόχο θέσεις τρομοκρατών στην επαρχία Λατάκια της Συρίας.

Μετά το περιστατικό θα υπάρξουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία, προειδοποίησε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός πως η Άγκυρα δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Μόσχα μετά το συμβάν και έσπευσε να ζητήσει έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι «ανησυχητικό».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι  η Τουρκία προφανώςεπιθυμεί το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ρωσία σέβεται τα περιφερειακά συμφέροντα άλλων κρατών σημείωσε ο Πούτιν, αλλά προειδοποίησε ότι «η φρικαλεότητα που διέπραξε η Τουρκία δεν θα μείνει αναπάντητη».

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το ρωσικό τζετ SU-24 κατερρίφθη από τουρκικό F-16 πάνω από συριακό έδαφος, καθώς επέστρεφε στην αεροπορική βάση Khmeimim και συνεπώς δεν υπήρξε καμία παραβίαση.