ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 52,8 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 52,8 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο

30.05.2016 18:56

Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή επηρεάζει σοβαρά τα οικονομικά αποτελέσματα παρά τη συνεχή προσπάθεια μείωσης του κόστους υποστηρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Kamil Ziegler. Υπεραπόδωσαν τα αριθμολαχεία έναντι των υπολοίπων παιχνιδιών. Στα δύο δισ. ευρώ οι φόροι που πλήρωσε ο ΟΠΑΠ στην τριετία.

Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) μειωμένα κατά 4,4% παρουσίασε ο ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο. Διαμορφώθηκαν σε 340,7εκ. (α’ τρίμηνο 2015: €356,3εκ.), σε αντιστοιχία με το 4ο τρίμηνο 2015, επηρεασμένα από την πτώση στα Ελληνικά Λαχεία & το Πάμε Στοίχημα, η οποία μερικώς αντισταθμίστηκε από τα αριθμολαχεία.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν σχεδόν σταθερά στα €93,0εκ. (α’ τρίμηνο 2015: €93,2εκ.) λόγω των συνεχών προσπαθειών της Διοίκησης για βελτιστοποίηση του κόστους. Συμπεριλαμβανομένου της αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων το EBITDA ανήλθε σε €78,8εκ. Βελτιωμένο ήταν το περιθώριο EBITDA α’ τριμήνου 2016 σε 27,3% (α’ τρίμηνο 2015: 26,2%)

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €52,8εκ. (α’ τρίμηνο 2015: €58,1εκ.), χαμηλότερα κατά 9.0%, ενώ συμπεριλαμβανομένου της αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €42,8εκ. Η ταμειακή θέση παρέμεινε ισχυρή στα €343,2εκ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2016, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ.Kamil Ziegler, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας, σημαδεύτηκε από τη συνεχιζόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα και την ιδιωτική κατανάλωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σε ετήσια βάση μία πτωτική τάση και στα έσοδα από τα παιχνίδια μας. Επιπρόσθετα, η αυξημένη συμμετοχή του δημοσίου στα ακαθάριστα έσοδα από 30% σε 35% έχει σοβαρή επίπτωση στα οικονομικά μας αποτελέσματα, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για βελτιστοποίηση του κόστους, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούσαν σε σταθερή λειτουργική κερδοφορία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο”.

Έχοντας καταβάλλει τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε φόρους και με τη συνεισφορά μας στα δημόσια έσοδα να διευρύνεται περαιτέρω, παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μακροπρόθεσμο σχέδιό μας, το οποίο θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία” καταλήγει ο κ. Ziegler.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017