ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ- Κίνδυνος αποκλεισμού αθλημάτων για την Ελλάδα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ- Κίνδυνος αποκλεισμού αθλημάτων για την Ελλάδα

07.04.2016 13:40

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Κίνδυνος αποκλεισμού αθλημάτων για την Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μία από τις δύο χώρες – η άλλη είναι η Αυστραλία- στην ιστορία του Ολυμπισμού που δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και 120 χρόνια.

Από το 1896, δηλαδή, και την Αθήνα μέχρι και φέτος. Φυσικά δεν πρόκειται να λείψει ούτε και τώρα από το Ρίο ντε Τζανέιρο τον ερχόμενο Αύγουστο παρά τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν με την πολιτεία σχετικά με το αυτοδιοίκητο των αθλητικών μας Ομοσπονδιών, που καθορίζεται αυστηρά και αποκλειστικά από τις αντίστοιχες διεθνείς Ομοσπονδίες.

Τέτοια απειλή δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΟΕ, ούτε και πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον. Κύρια αφορμή, ωστόσο, στη δυσαρέσκεια του αθλητικού κινήματος αποτελεί η προσπάθεια θέσπισης νέου αθλητικού νόμου με άρθρα που αντιτίθενται στους κανονισμούς των διεθνών Ομοσπονδιών.

Εκεί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού διαφόρων αθλημάτων από διεθνείς διοργανώσεις με αποφάσεις των αντίστοιχων διεθνών Ομοσπονδιών και όχι βέβαια εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οπως αναμένεται να συμβεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως πάει να παγιωθεί για το Τάε Κβον Ντο, που έχει πάρει μικρή αναστολή από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση η Ελλάδα να μην εμφανιστεί, όπως πάντα από το 1928 κι έπειτα, πρώτη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017