Ολική επαναφορά για τους τρεις βασικούς δείκτες στη συνεδρίαση της Wall Street | Mikrometoxos.gr

Ολική επαναφορά για τους τρεις βασικούς δείκτες στη συνεδρίαση της Wall Street

25.02.2016 00:31

Ολική επαναφορά για τους τρεις βασικούς δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, που ενώ στο ξεκίνημα κατέγραφαν σημαντικές απώλειες, στη συνέχεια περιόρισαν της ζημίες και την τελευταία ώρα κινήθηκαν σε θετικό έδαφος.

Βασικός ρυθμιστής για ακόμη μια μέρα ήταν το πετρέλαιο καθώς η νέα έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας που έδειξε αύξηση των αποθεμάτων, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά. Ωστόσο στη συνέχεια επανήλθε σταθεροποίηση στην αγορά του μαύρου χρυσού που δέχτηκε την υποστήριξη από την αυξημένη ζήτηση της βενζίνης.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κέρδισε 53 μονάδες (0,32%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.485 μονάδες και ο Nasdaq που σημείωσε κέρδη 39 μονάδων (0,88%), έκλεισε στις 4.543 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 9 μονάδες (0,45%) και έκλεισε στις 1.930 μονάδες.

Ο Nasdaq βρήκε στήριξη με τη βοήθεια της μετοχής της Apple που κέρδισε πάνω από 1% και αυτής του Facebook που « γύρισε » σε θετικό έδαφος. Για τον S&P 500, ξένοι αναλυτές και επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, για το αν ο δείκτης μέχρι το τέλος του μήνα κατορθώσει να υπερβεί το φράγμα των 1.950 μονάδων.

Η έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας, έδειξε αύξηση της παραγωγής κατά 3,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, προκαλώντας εκ νέου ανησυχίες για τα παγκόσμια πλεονασματικά αποθέματα. Την ίδια ώρα, αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις προέβλεπαν αύξηση κατά 3 εκατ. βαρέλια.

Μεγάλη πτώση σημειώνεται στις αμερικάνικες μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών ανθρακωρύχων, μετά την έκθεση της Citigroup να υποβαθμίσει τον κλάδο από « bullish » σε «neutral ». Συγκεκριμένα, η BHP Billiton PLC έχασε 8,35% και η Rio Tinto PLC έχασε 3,59%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017