Ολα δικά τους τα θέλουν οι... Αναθεματισμένοι!!! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ολα δικά τους τα θέλουν οι… Αναθεματισμένοι!!!

08.09.2015 16:10
Νέα μεγάλη άνοδος στις τράπεζες στο επίκεντρο Πειραιώς και Alpha Βank που ενισχύονται +20% – Καλή η εικόνα και στον FTSE 25 έως +6%
Εξαιρετική – τηρουμένων των αναλογιών και της εικόνας που υπήρχε πρόσφατα – είναι η συμπεριφορά της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, με ρυθμό, όγκους, τζίρους και ενδιαφέρον ενώ οι τράπεζες πρωτοστατούν με ράλι έως +20% με επίκεντρο την Πειραιώς και Alpha Βank.

Να σημειωθεί ότι οι ξένοι παίζουν παιχνίδια ανατιμητικής κερδοσκοπίας ενόψει ΑΜΚ ώστε να βελτιώσουν τον μέσο όρο των τελευταίων 50 συνεδριάσεων… Το κυρίαρχο σενάριο στο οποίο ποντάρει η αγορά είναι η μεγάλη συνεργασία – σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ που παρά τους προεκλογικούς θεατρινισμούς, φαίνεται πως τα δύο μεγάλα κόμματα είναι έτοιμα να συγκυβερνήσουν.
Εν μέσω αυτής της προσδοκίας, οι τράπεζες ενισχύονται έως +20%, ενώ καλή είναι η γενική εικόνα της αγοράς, με τους όγκους και τους τζίρους ενισχυμένους έναντι των προηγούμενων ημερών ενώ οι ξένοι έχουν επανακάμψει δυναμικά. Στις εκλογές δεν έχει καμία σημασία ποιο θα είναι πρώτο κόμμα γιατί θα συγκυβερνήσουν, ωστόσο το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα στο χρέος και στις τράπεζες….αν η Ελλάδα σοβαρευτεί και μια απόδειξη σοβαρότητας είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.
XA1
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον προσδοκίας το ελληνικό χρηματιστήριο “χτίζει” στο χθεσινό καλό κλείσιμο (+1,35%), με το Γενικό Δείκτη να έχει ανέλθει στις 678 μονάδες με ισχυρή άνοδο +3,45%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 657,49 μονάδες (+0,33%) στο άνοιγμα. 
Οι 680 μονάδες είναι τεχνικό σημείο αντίστασης της αγοράς. Μόνο αν υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ η αγορά χρηματιστήριο και ομόλογα θα καταγράψουν περαιτέρω βελτίωση με στόχο τις 750 με 780 μονάδες….μετά τις εκλογές.
Ο τζίρος σε ενισχυμένα επίπεδα έναντι προηγούμενων ημερών, διαμορφώνεται στα 33 εκατ. ευρώ με τον όγκο στα 250 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 230 εκατ. τεμάχια έχουν διακινηθεί στις τράπεζες και τα 7,2 εκατ. στα warrants. Θυμίζουμε ότι χθες η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στα 16,44 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος έφτασε στα 98,5 εκατ. τεμάχια!
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017