Οι 8 γυναίκες που μπορούν να αλλάξουν μέχρι και τον κόσμο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι 8 γυναίκες που μπορούν να αλλάξουν μέχρι και τον κόσμο

08.03.2016 18:51

Από το 1857 που οι γυναίκες βγήκαν στους δρόμους για τις ανισότητες που τις “χτυπούσαν” καθημερινά στον χώρο εργασίας, μέχρι το 1911 που καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και μέχρι την σύγχρονη εποχή, η θέση της γυναίκας έχει διαφοροποιηθεί εκ διαμέτρου σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον οι γυναίκες οχι μόνο εργάζονται επί ίσοις όροις, αλλά κατέχουν και διεκδικούν θέσεις εξουσίας και δύναμης.

Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν γυναίκες που ξεχωρίζουν, με οκτώ εξ αυτών να έχουν την ικανότητα – σύμφωνα με το CNBC – ακόμη και να αλλάξουν πλήρως τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται ή στην περίπτωση των πολιτικών ακόμη και τον… κόσμο.

Χίλαρι Κλίντον – Υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος

woman-hilary

Εάν υπάρχει μία γυναίκα που αξίζει της… παρατήρησης φέτος στις ΗΠΑ, δεν είναι άλλη από τη Χίλαρι Κλίντον. Έχει ισχυρές πιθανότητες όχι μόνο να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και την προεδρία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Άγκελα Μέρκελ – Καγκελάριος της Γερμανίας

woman-angela

Της έχει δοθεί ο τίτλος της «Ισχυρότερης Γυναίκας της Υφηλίου» για εννέα συναπτά έτη και όχι άδικα. Μετά τη σχετική πάροδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ελληνικής κρίσης, η Ευρώπη και φυσικά η κυρία Μέρκελ βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις: προσφυγική κρίση, πιθανό Brexit και ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ναβάλ Αλ-Φουζέα – Εκπρόσωπος του Κουβέιτ στον OPEC

woman-naval

Η πετρελαϊκή αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες στιγμές, με τη μεταβλητότητα στις τιμές να είναι εντυπωσιακή. Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες σε αυτήν είναι φυσικά ο OPEC. Η Ναβάλ Αλ-Φουζέα είναι η μοναδική γυναίκα εκπρόσωπος μίας μεγάλης χώρας παραγωγής στον OPEC.

Τζάνετ Γέλεν – Πρόεδρος της Fed

woman-yelen

Η 16η Δεκεμβρίου 2015 ήταν μία ιστορική ημέρα για τη Fed, καθώς προχώρησε στην πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά από πολλά χρόνια. Η κυρία Γέλεν καλείται, πλέον, να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, τόσο της αμερικανικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας, πριν προχωρήσει στην επόμενή της κίνηση.

Μαρίσα Μάγιερ – Επικεφαλής της Yahoo

woman-marisa

Η τρέχουσα περίοδο είναι μία από τις δυσκολότερες για την εταιρεία. Η επικεφαλής της παραμένει πιστή στο όραμά της να μετατρέψει τη Yahoo στην καλύτερη εταιρεία του κλάδου. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι φυσικά εάν θα τα καταφέρει.

Τσέριλ Μπουν Ίσαακς – Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ

woman-cheryl

Τα σύννεφα που κάλυψαν τη φετινή απονομή των Βραβείων Όσκαρ ήταν πολλά και αρκετά βαριά. Η πρόεδρος της Ακαδημίας υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αντιπροσώπευση σε αυτήν έως και το 2020.

Μπλάιθ Μάστερς – Επικεφαλής της Digital Asset Holdings

woman-blaith

Στο παρελθόν ήταν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της JPMorgan Chase, αλλά σήμερα δραστηριοποιείται στην υψηλή τεχνολογία και μάλιστα σε έναν από τους υπό ανάπτυξη κλάδους, αυτός της blockchain, μίας διαδικασίας την οποία χρησιμοποιεί και το bitcoin.

Τζένιφερ Ντούντνα – Καθηγήτρια στο Μπέρκλεϊ

woman-jennifer

Είναι μεταξύ των επιστημόνων που εργάστηκαν για την ανάπτυξη του συστήματος CRISPR-Cas9, το οποίο μπορεί να παρέμβει στο ανθρώπινο DNA. Μέσω αυτής της «παρεμβολής» μπορούν να διορθωθούν κάποια προβλήματα και φυσικά να αλλάξει πλήρως η ζωή εκατ. ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017