Οι Πασχαλινοί Δράκοι της Φώφης Γεννηματά | Mikrometoxos.gr

Οι Πασχαλινοί Δράκοι της Φώφης Γεννηματά

28.04.2016 12:22
Μια ευχητήρια κάρτα για το Πάσχα της κυρίας Φώφης Γεννηματά, έδειξε για άλλη μια φορά την σύγχυση του πολιτικού μας κόσμου και την ανάγκη για να επωφεληθεί κάθε μόδα, θεματική του κοινού και προσποιηθεί το μοντέρνο.
Ένα ξύλινο κουτί με τρία αβγά, ένα ραγισμένο μπλε, ένα κομματιασμένο κόκκινο και ένα καθαρό, ακέραιο πράσινο ήταν η εικόνα. Φυσικά αναλύθηκε ο συμβολισμός των αποχρώσεων των αβγών με αυτές των κομμάτων εξουσίας.
Η Χαριλάου Τρικούπη όμως, έσπευσε να αναλύσει μιας και αγαπά την σημειολογία, χαρίζοντας μας το πιο ανέλπιστο γέλιο μεγαλοβδομαδιάτικα! Και έτσι επισήμως μας ενημέρωσαν πως: «Εμπνευσμένη από  την σειρά Games of Thrones είναι η Πασχαλιάτική Κάρτα της Φώφης Γεννηματά.
Η κάρτα εύχεται  καλό Πάσχα  χρησιμοποιώντας την γνωστή γραμματοσειρά της σειράς και απεικονίζει τα τρία αυγά  από τα γεννήθηκαν οι δράκοι με τους οποίους η Daenerys Targaryen ξεκινά έναν αγώνα με τον οποίο απελευθερώνει λαούς από την σκλαβιά»! Καταρχήν είμαστε σίγουροι ως λαός με μνήμη πια, πως είστε ειδικοί εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη, στους «δράκους»!
Θυμίζουμε δε μερικά σημεία της σειράς – θρύλος της σύγχρονης παγκόσμιας κουλτούρας:
α) οι νεκροί ζωντανεύουν και έτσι και κάνει κάνα αστείο ο μακαρίτης εκεί θα σου πω εγώ Game of thrones που έχει να παίξει!
β) η Νταϊνέρις είναι σκλάβα αυτή η στιγμή και δεν ξέρουμε το μέλλον της, ενώ ο παραλληλισμός της παραμυθένιας καλλονής ως «μανά των δράκων» είναι σαφώς και προφανής! Οι δυο τους; Όμοιες σα δυο σταγόνες νερό
γ) η Ντανέρις είχε κάτι άλλους από την οικογένεια της στο θρόνο πριν απ αυτή χαζούς, τρελούς και τυράννους
δ) στο βιβλίο και στη σειρά, οι καλοί πεθαίνουν νωρίς, ο λαός είναι αναλώσιμος και ο χαιρετισμός των Βορείων είναι «ο χειμώνας έρχεται».
Επί του δικού μας συμβολισμου τι έρχεται κυρά Φώφη – Καλίση μου; Ήρθε! Και έχετε τις πόλεις ανοχύρωτες και το λαό στα χιόνια…
… Παρ όλα αυτά να δώσουμε συγχαρητήρια στους δημιουργούς της κάρτας γιατί μας διασκέδασαν και να τους θυμίσουμε πως η Γερμανία είναι Λάνιστερ! Και αυτοί πάντα πληρώνουν τα χρέη τους και αναγκάζουν και τους άλλους να πληρώσουν…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017