Οι παγκόσμιες αποδόσεις ομολόγων είναι οι χαμηλότερες στα 500 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι παγκόσμιες αποδόσεις ομολόγων είναι οι χαμηλότερες στα 500 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας

10.06.2016 10:19
Οι αρνητικές αποδόσεις κρατικών ομολόγων ύψους 10 τρισ. δολαρίων αποτελούν ένα supernova που κάποια στιγμή θα εκραγεί προκαλώντας καταστροφή στους επενδυτές προειδοποιεί ο Bill Gross της Janus Capital.
__
Όπως αναφέρουν FT και Business insider οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία έχουν υιοθετήσει μηδενικά επιτόκια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την όρεξη των επενδυτών για τα ομόλογα, έχει οδηγήσει 10 τρισεκ. δολάρια κρατικά ομόλογα σε αρνητικό έδαφος.
Αυτό κοστίζει στους  επενδυτές δισεκατομμύρια δολάρια ειδικά στα μεγάλα ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία στηρίζουν τα μερίσματα ή τις πολιτικές τους στις αποδόσεις των ομολόγων.
__
Οι παγκόσμιες αποδόσεις ομολόγων είναι οι χαμηλότερες στα 500 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας …. Αυτό είναι ένα σουπερνόβα, που θα εκραγεί  μία ημέρα.
__
Η μέση απόδοση της παγκόσμιας αγοράς κρατικών ομολόγων έχει υποχωρήσει σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 0,67%, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch ενώ η συνολική αξία του δημόσιου χρέους με αρνητικές αποδόσεις αυξήθηκαν 5% τον Μάιο στα 10,4 τρισεκ. δολάρια σύμφωνα με την Fitch.
__
Με βάση την Goldman Sachs μια απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 1%  θα προκαλέσει 1 τρισεκ. δολάρια ζημία, που υπερβαίνει τις απώλειες της οικονομικής κρίσης από τα subprime.
__
Ο Jeffrey Gundlach, ο επικεφαλής ομολόγων στο Λος Άντζελες του  DoubleLine, είπε πρόσφατα σε μια γερμανική εφημερίδα ότι τα αρνητικά επιτόκια “είναι η πιο ηλίθια ιδέα που έχω βιώσει ποτέ”, και προειδοποίησε ότι «η επόμενη μεγάλη κρίση στις αγορές θα έρθει όταν οι κεντρικές τράπεζες στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη εγκαταλείψουν το πείραμα “.
__
Ο Larry Fink, ο επικεφαλής της BlackRock, προειδοποίησε σε πρόσφατη επιστολή του προς το επενδυτικό κοινό ότι, ενώ το χαμηλό κόστος δανεισμού είναι μια ευλογία για πολλές εταιρείες και χώρες, όμως αποτελεί μεγάλο και βαρύ  κόστος για τους αποταμιευτές.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017