Οι μετοχές των τραπεζών σημειώνουν ισχυρή άνοδο εως+13%, τα warrants έως +23%, ενώ το ΧΑ ανακάμπτει στο 1,52% - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι μετοχές των τραπεζών σημειώνουν ισχυρή άνοδο εως+13%, τα warrants έως +23%, ενώ το ΧΑ ανακάμπτει στο 1,52%

15.10.2015 15:06
Ανοδικά οι τράπεζες, διαρροές ότι οι τελικές ΑΜΚ θα είναι χαμηλότερες – Προαιρετική πρόταση για τα ομολογιακά από την Πειραιώς – Ανοδικές τάσεις και στον FTSE 25
Θετικές ειδήσεις από την Φρανκφούρτη καταφθάνουν καθώς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές οι κεφαλαιακές ανάγκες στο βασικό σενάριο των stress tests θα είναι χαμηλότερες από τις αρχικά εκτιμώμενες.

Οι μετοχές των τραπεζών σημειώνουν ισχυρή άνοδο έως+13%, τα warrants +23% ενώ το χρηματιστήριο ανακάμπτει με αξιόλογα κέρδη.

Με βάση πληροφορίες οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες εκτιμώνται σε 14 δισεκ. με το AQR και βασικό σενάριο στα 9 δισεκ. και το δυσμενές στα 5 δισεκ. ευρώ.
Αφαιρώντας τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσουν από τις προαιρετικές δημόσιες προτάσεις για τα ομολογιακά έως 3 δισεκ. από όλες τις τράπεζες και το DTA περίπου 1,5 δισ ευρώ οι τελικές ΑΜΚ θα είναι 5,5 δισεκ. ευρώ.
Ήδη η Πειραιώς υπέβαλλε προσφορά ανταλλαγής για ομολογιακά 1,1 δισ ενώ όλες οι τράπεζες θα υποβάλλουν προσφορές ανταλλαγής με μετοχές. Τραπεζική πηγή αναφέρει, τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι είχαμε αρχικώς εκτιμήσει όσον αφορά το σκέλος των κεφαλαίων που θα καλυφθούν από ιδιώτες στα stress tests.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο  κινείται ανοδικά με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται  στις 686 μονάδες με  άνοδο +1,5% έχοντας χαμηλό στις 675,81 μονάδες.
Ο βραχυχρόνιος στόχος στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι η υπέρβαση των 685 μονάδων, όπου καταγράφονται ισχυρότατες αντιστάσεις.  Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ωστόσο ο όγκος είναι δυσανάλογα υψηλότερος του τζίρου, δεδομένου ότι οι τράπεζες διακινούν το 90%, ενώ έχουν υπερπληθώρια μετοχών (37 δισεκ. μετοχές) σε απαξιωμένες τιμές.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 22,8 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 89,5 εκατ. τεμάχια, με τα 78 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 5,9 εκατ. στα warrants.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017