Οι μεγαλομέτοχοι και οι υγιώς σκεπτόμενοι μικρομέτοχοι έναντι των κουτοπόνηρων μικρομετόχων των τραπεζών

Οι μεγαλομέτοχοι και οι υγιώς σκεπτόμενοι μικρομέτοχοι έναντι των κουτοπόνηρων μικρομετόχων των τραπεζών

Ο μεγαλομέτοχος όμως των τραπεζών έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία για το σύστημα και αυτό πρωτίστως πρέπει να προστατεύσουμε.Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες όχι συμβατικές απόψεις για τους μικρομετόχους των τραπεζών. Οι μικρομέτοχοι των τραπεζών ανήκουν σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που με γνώση, με ικανότητες έχουν επενδυτικό υπόβαθρο και οι οποίοι αξίζουν να βρίσκονται στο χρηματιστήριο.

Δυστυχώς όλοι αυτοί οι μέτοχοι καταστράφηκαν εξαϋλώθηκαν από τον απόλυτα αποτυχημένο τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών την τρέχουσα περίοδο. Η απόφαση της κυβέρνησης να εκμηδενίσει τον υγιή και επενδυτικά ώριμο μικρομέτοχο ήταν εγκληματικό λάθος.Θυμίζουμε ότι το 2007 οι μικρομέτοχοι κατείχαν το 36% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών. Όμως οι υγιώς σκεπτόμενοι μικρομέτοχοι είναι λίγοι είναι η μειοψηφία.

Οι περισσότεροι μικρομέτοχοι είναι επικίνδυνα άσχετοι και επικίνδυνοι για επενδύσεις στο χρηματιστήριο.

Θρασύτατοι, δόλιοι, κουτοπόνηροι, καχύποπτοι, δοκησίσοφοι κοινώς ξερόλες όλοι αυτοί κατά την άποψη μας καλώς καταστράφηκαν. Δεν ασπαζόμαστε την άποψη ότι πρέπει να λυπόμαστε επειδή ένας μικρομέτοχος χάνει τα λεφτά του στο χρηματιστήριο. Αν πρέπει να λυπηθούμε για έναν κουτοπόνηρο μικρομέτοχο που έχασε 10.000 ευρώ θα πούμε αδιαφορούμε. Πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει που ο Κωστόπουλος π.χ. από μεγαλομέτοχος του 9,5% έγινε μικρομέτοχος του 0,5% καθώς ο Κωστόπουλος και κάθε μεγαλομέτοχος δεν έχει μόνο απλά πολλαπλασιαστική ισχύει η παρέμβαση του αλλά γιατί όντως αυτός έχασε πολλά λεφτά. Γιατί μια φορά κανείς δεν γράφει για τους μεγαλομετόχους;

Γιατί όταν ένας μικρομέτοχος καταστρέφεται όλοι πρέπει να κλαίμε με μαύρο δάκρυ και όταν καταστρέφεται ένας μεγαλομέτοχος αυτός καλά έπαθε ήταν κλέφτης και του άξιζε; Λυπούμαστε αλλά εμείς θα αντιστρέψουμε αυτή την προσέγγιση.
Οι σοβαροί μικρομέτοχοι είναι μεγάλα παιδιά και ξέρουν τι σημαίνει ρίσκο στο χρηματιστήριο, αυτοί έχουν γνώση και επίγνωση. Για τους υπόλοιπους δεν θα πούμε τίποτε.

Ο μεγαλομέτοχος όμως των τραπεζών έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία για το σύστημα και αυτό πρωτίστως πρέπει να προστατεύσουμε. Τον μεγαλομέτοχο και τον σοβαρό και υγιή σκεπτόμενο μικρομέτοχο. Για τους υπόλοιπους λυπούμαστε αλλά έτσι είναι το παιχνίδι του χρηματιστηρίου.

www.bankingnews.gr

* ,