Οι κρυφές δημοσκοπήσεις πρεσβειών και επιχειρηματιών. Τι δείχνουν για ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις πρεσβειών και επιχειρηματιών. Τι δείχνουν για ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

26.11.2015 18:16

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις πρεσβειών και επιχειρηματιών. Τι δείχνουν για ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται αυτή την περίοδο για τις επιδόσεις του πολιτικού συστήματος, αλλά και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Κόμματα, επιχειρηματίες και πρεσβείες έχουν στην κυριολεξία υπό συνεχή παρακολούθηση τον “Έλληνα ασθενή”.Απαξίωση και απονομιμοποίηση είναι οι δύο κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα με τηνοικονομική κρίση. Τα ποσοστά των κομμάτων στις ποσοτικές έρευνες είναι απογοητευτικά, συμπεριλαμβανομένου του μέχρι πρότινος ισχυρού και ανθεκτικού ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικά όταν χάνει η κυβέρνηση κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Στη φάση που βρισκόμαστε, όμως, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθούν αντίστοιχες πορείες.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πληρώνουν ακριβά ο πρώτος τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η δεύτερη τις εσωκομματικές της αναζητήσεις και συγκρούσεις. Και τα δύο κόμματα ακολουθούν πτωτική πορεία ενώ τα σχόλια είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικά στις ποιοτικές έρευνες.

Οι πολίτες παραμένουν δύσπιστοι έναντι του ΠΑΣΟΚ και τουλάχιστον καχύποπτοι για τις προθέσεις του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κρατούν ακόμη τη Χαριλάου Τρικούπη σε μονοψήφια επίπεδα, δίνοντας σαφή κατεύθυνση υπέρ της ίδρυσης νέου κόμματος με νέα πρόσωπα.

Στην ίδια προοπτική δείχνουν να εντάσσουν τα μικρότερα κόμματα του χώρου, τα οποία μάλλον στις τελευταίες αναμετρήσεις οι εκλογείς τα χρησιμοποίησαν ως ψήφο διαμαρτυρίας.

Σε πτωτική πορεία βρίσκονται και οι ΑΝΕΛ, μετά την αλλαγή στάσης από την αντιμνημονιακή ρητορική στο “ναι σε όλα” ενώ ηΧρυσή Αυγή εξακολουθεί να επιβεβαιώνει και στις δημοσκοπήσεις τις εκλογικές της επιδόσεις. “Δείχνει, όμως, να έχει ταβάνι, δε φαίνεται να πηγαίνουν και άλλοι εκεί” σύμφωνα με αναλυτή μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα στον χώρο του ΚΚΕ, καθώς φαίνεται πως ο Περισσός απέκτησε ανταγωνιστή στον χώρο του “όχι” και της εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ. Η Λαϊκή Ενότητα κινείται σταθερά σε χαμηλά ποσοστά, αλλά όχι σε σημείο εξαφάνισης όπως θα επιθυμούσαν οι επιτελείς του ΚΚΕ. Φαίνεται πως μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων κρατά ακόμη επιφυλακτική στάση περιμένοντας τη μοίρα της κυβέρνησης.

Δραστήριες στη διενέργεια δημοσκοπήσεων είναι και οι πρεσβείες των εταίρων και δανειστών μας. Το ερώτημα του “ενός εκατομμυρίου δολαρίων” για τους συγκεκριμένους εντολείς ταυτίζεται με το… σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας: το όριο πέρα από το οποίο θα γυρίσουν οι πολίτες υπέρ της δραχμής. Εξ ου και η… χαμηλή φωτιά στην οποία τηγανίζουν μήνα- μήνα πότε τους συνταξιούχους, πότε τους αγρότες και πότε τους δανειολήπτες.

πηγή : newpost.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017