Οι ειδικοί σχολιάζουν γράφοντας... Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας [ΜΙΔΑΣ ΑΧΕΠΕΥ] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι ειδικοί σχολιάζουν γράφοντας… Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας [ΜΙΔΑΣ ΑΧΕΠΕΥ]

23.09.2015 19:25
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: “Βασικό ζητούμενο πριν τις εκλογές, όχι μόνο για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά και για την Οικονομία, ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής Κυβέρνησης” αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.
Άλλωστε και οι ξένοι Πιστωτές αυτό επιθυμούσαν, προκρίνοντας μάλιστα ως ιδανικό σενάριο το συνασπισμό των δύο κομμάτων με τα υψηλότερα ποσοστά στις Εθνικές εκλογές.
Το εκλογικό αποτέλεσμα οδήγησε τελικά στον Κυβερνητικό συνασπισμό του προηγούμενου Ιανουαρίου, με μειωμένη όμως κοινοβουλευτική δύναμη 155 Βουλευτών αυτή την φορά (162 τον Ιανουάριο).
Μοιραία λοιπόν η Αγορά, συνεπικουρούμενη βεβαίως από τις υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες των Τραπεζών (οι Πιστωτές θα ζητήσουν μεγαλύτερες αυξήσεις προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεων…
Ή θα συμβιβαστούν με τα “απολύτως απαραίτητα;”) και ενδεχομένως και από τις πιέσεις των ξένων Αγορών (απάτη με την εκπομπή ρύπων πετρελαιοκίνητων οχημάτων της Volkswagen) οδηγήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.
Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθεί, ότι ο κίνδυνος του “Grexit” δεν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, καθώς η εφαρμογή του τελευταίου μνημονίου έχει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και ιδιαίτερα επώδυνα μέτρα.

polixroneas

Ζητούμενο, πλέον, είναι η υλοποίηση ενός εξαιρετικά απαιτητικού Κυβερνητικού έργου έως το τέλος του χρόνου, με βασικό την ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών…
Προκειμένου να γίνει το μεγαλύτερο βήμα προς την άρση των Capital Controls, αλλά και να αποφευχθεί το “bail in” των καταθετών.
Με τα αποτελέσματα των Ελληνικών Τραπεζών του β΄3μήνου ακόμα σε εκκρεμότητα (αναμενόταν να γνωστοποιηθούν τις ημέρες που υπολείπονται έως το τέλος του μήνα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μπορούν να πάρουν και νέα παράταση λόγω εκλογών!!)…
Είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς, πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του γ΄3μήνου, τα οποία θα περιλαμβάνουν και την αρνητική επίδραση των capital controls.
Δεν θα πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά οι Ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν, ή όχι, στις επικείμενες αυξήσεις;
Κατά συνέπεια και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ, σημείο αναφοράς για τη συνέχεια θα αποτελέσει ο Τραπεζικός κλάδος.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017