ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ της αγοράς γράφουν και σχολιάζουν (Ι) Κώστας Φέγγος

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ της αγοράς γράφουν και σχολιάζουν (Ι):

Η ανακεφαλαιοποίηση και η συνεπακόλουθη αναβάθμιση των Τραπεζικών μετοχών, σε διάφορους χρηματιστηριακούς δείκτες, έχει αυξήσει τον τζίρο, ο οποίος για πρώτη φορά το 2015 κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα” επισημαίνει ο Κώστας Φέγγος.

Κατά τα άλλα το 2015 θα μείνει στην ιστορία σαν το χειρότερο χρηματιστηριακό έτος της τελευταίας εικοσαετίας, με πολλά μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια να έχουν εξαϋλωθεί, από την κατάρρευση των αξιών των Τραπεζών.

Κοιτώντας μπροστά, βλέπουμε ότι άρχισαν να κινούνται οι Αποκρατικοποιήσεις, η Κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και να αποτελέσει το ορόσημο για την επανέναρξη της χρηματοδότησης της Οικονομίας…

Ενώ έχουν αρχίσει συζητήσεις για εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων, που απαιτούν επανενεργοποίηση του Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Versal ΑΕΠΕΥ, λίγες μέρες έχουν μείνει για το κλείσιμο του έτους. Μετά συνήθως ακολουθεί το “January effect”, δηλαδή η δραστηριοποίηση νέων επενδυτών με ορίζοντα το τέλος του νέου έτους.

Οι χαμηλές τιμές, ελπίζεται να βοηθήσουν ώστε αυτό να είναι θετικό και να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι να μην υπάρξουν νέες πολιτικές αναταράξεις.

* ,