Οι «ανάσες» της Forthnet από τις τράπεζες, το ΜΟΔ με 50% discount και η εικόνα του ισολογισμού - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι «ανάσες» της Forthnet από τις τράπεζες, το ΜΟΔ με 50% discount και η εικόνα του ισολογισμού

22.06.2016 16:59
  • Βάσει της συμφωνίας καλείται η εταιρεία να μειώσει τον δανεισμό της κατά 70 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης δανείου
Η Forthnet ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων ενώ θα κληθούν να βοηθήσουν και οι μέτοχοι. 

Η εικόνα του ισολογισμού δείχνει πως τα δάνεια έχουν καταστεί βραχυπρόθεσμα καθώς δεν μπορούσε η εταιρεία να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, ενώ η καθαρή θέση είναι αρνητική και ο όμιλος παράγει μεγάλες ζημιές. Πιο αναλυτικά, βάσει της συμφωνίας αναφέρεται πως θα εκδοθεί νέο ομολογιακό ύψους 78,4 εκατ. ευρώ οκταετούς διάρκειας.

Επιπλέον θα εκδοθεί κοινό ομολογιακό ύψους 176,5 εκατ. ευρώ πάλι οκταετούς διάρκειας.
Αυτά με την υποχρέωση να αποπληρώσει συνολικά 70 εκατ. ευρώ υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων. Με άλλα λόγια η συμφωνία προβλέπει μείωση δανεισμού κατά 70 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν μόλις στα 6,7 εκατ. ευρώ. Έτσι η αποπληρωμή θα γίνει μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και με τιμή μετατροπής τα 0,30 ευρώ η μία ομολογία για μία νέα μετοχή.

Σημειώνεται πως η τιμή της μετοχής είναι στα 0,6570 ευρώ, άρα γίνεται με μεγάλο discount.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2015 οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν στα 655 εκατ. ευρώ εκ των οποίων βραχυπρόθεσμες τραπεζικές τα 326 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 164 εκατ. ευρώ, στη χρήση είχε ζημιές 49 εκατ. ευρώ από ζημιές 42 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 6,7 εκατ. ευρώ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017