Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν - Σήμερα ο κ. Στρ. Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν – Σήμερα ο κ. Στρ. Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕ

03.12.2015 00:46

Διττή εικόνα εμφάνισαν στην επιστροφή τους στο χρηματιστηριακό ταμπλώ, Alpha Bank και Eurobank, σύμφωνα με τον Στρατή Πολυχρονέα.

Βέβαια και οι ίδιες οι Τράπεζες, γνωρίζοντας την πιθανή προσφορά από τις μετοχές που προέκυψαν από το LME, δηλαδή από τη μετατροπή ομολογιών σε μετοχές, μπόρεσαν, ενδεχομένως, να “παντρέψουν” αγοραστές και πωλητές, αποτρέποντας την ελεύθερη διάθεσή τους στην Αγορά με ότι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται.

Άλλωστε δυνητικοί αγοραστές είναι τα Index Tracking Funds, τα οποία λόγω αύξησης της στάθμισης στους δείκτες των Alpha Bank και Eurobank σε 4,99% και 3,5% αντίστοιχα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης στις 2/12, επιθυμούν να αυξήσουν τη θέση τους εις βάρος βεβαίων των υπόλοιπων μετοχών στους δείκτες. Γνωρίζοντας ήδη τον αριθμό των μετοχών που προέκυψαν από το LME, κάποιος θα μπορούσε να υπολογίσει και το πότε, ίσως, να εξαντληθεί η δυνητική προσφορά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για να μπορέσουν οι όποιες κινήσεις να είναι κερδοφόρες, κάποιος θα πρέπει να εξετάσει τα θεμελιώδη στοιχεία της κάθε Τράπεζας και να τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα των Τραπεζών στο Εξωτερικό, να εξετάσει τις συνθήκες και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και της πολιτικής σταθερότητας της Χώρας και ακόμα τις ευρύτερες γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν, προκειμένου να χαράξει μια στρατηγική σε βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.

“Στα παραπάνω, αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών (εκκρεμεί η είσοδος των υπόλοιπων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και του συνόλου των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας) είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, με τα επόμενα και εξίσου σημαντικά να είναι, αφενός η διαχείριση/ρύθμιση των ‘κόκκινων’ δανείων και αφετέρου η επιστροφή των καταθέσεων” τονίζει ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017