Οι άνθρωποι τoυ XAA σχολιάζουν, εκτιμούν και κρίνουν… Σήμερα ο Β.Σιούτης της Guardian Trust | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι τoυ XAA σχολιάζουν, εκτιμούν και κρίνουν… Σήμερα ο Β.Σιούτης της Guardian Trust

26.11.2015 18:39
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
“Πτωτικά κινείται η τρέχουσα εβδομάδα για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, σε ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης και με φανερό το ‘σοκ’ από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίων των Τραπεζών” αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Από την επόμενη εβδομάδα και μετά την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των Τραπεζών και κυρίως μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών, θα μιλάμε για “νέο τοπίο” στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Το “dilution” των υφιστάμενων μετόχων θα είναι τεράστιο και ας δώσουμε ένα πρακτικό παράδειγμα γιατί οι απορίες των επενδυτών είναι πολλές.
Σήμερα η Eurobank (χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη μετοχή γιατί έχουμε όλα τα δεδομένα) έχει 14,7 δισ μετοχές. Μετά το reverse split και την είσοδο των νέων μετοχών θα έχει 2,185 δισ μετοχές, από τις οποίες μόνο οι 147 εκατ. θα είναι των παλαιών μετόχων. Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της ΕΥΡΩΒ είναι 205 εκατ. Ευρώ (με τιμή 0,014) και μετά θα είναι με την ίδια τιμή (1,4 ευρώ μετά R.S.) 3,059 δισ ευρώ. Το υψηλό του 2015 είναι το 0,209 (13/2) 15 σχεδόν φορές υψηλότερα από το σημερινό κλείσιμο και είχε κεφαλαιοποίηση 3,07 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου ίση με την κεφαλαιοποίηση στη τρέχουσα τιμή. Το ίδιο με την ΕΥΡΩΒ ισχύει και για τις υπόλοιπες Τράπεζες και δείχνει την δεινή θέση των υφιστάμενων μετόχων σήμερα αλλά και στο μέλλον και ιδίως αυτών που δεν μπορούν να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.
Άρα τις Τραπεζικές μετοχές πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε σαν μια εισαγωγή νέας εταιρείας στο Χρηματιστήριο ξεχνώντας την ιστορικότητα τους.
Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, “ο Γενικός Δείκτης απλώς συντηρείται στα επίπεδα των 640 μονάδων, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επανέρχονται, ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν η Κυβερνητική σταθερότητα θα παραμείνει ενόψει δύσκολων αποφάσεων όπως για το Ασφαλιστικό. Το επενδυτικό τοπίο παραμένει ευμετάβλητο και η αναμονή καθώς και η διατήρηση ρευστότητας είναι επιβεβλημένη για τους επενδυτές”.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017