Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας... ( Σήμερα ο Ηλίας Ζαχαράκης) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας… ( Σήμερα ο Ηλίας Ζαχαράκης)

22.12.2015 00:23
“Η Κυβέρνηση δείχνει να προχωρά με τις Ιδιωτικοποιήσεις, μιας και η σύμβαση για τα Αεροδρόμια έκλεισε, φαίνεται πως το ίδιο συμβαίνει και με τον Αστέρα, ενώ σήμερα αναμένονται οι εξελίξεις για τον ΟΛΠ” αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.
Ο Τραπεζικός κλάδος, πλέον, είναι ανακεφαλαιοποιημένος, γεγονός που είναι και το πιο σημαντικό στην παρούσα, ενώ ο τζίρος είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην Αγορά και βοηθάει σημαντικά την ψυχολογία.
Οι Ξένοι επενδυτές όσο διαπιστώνουν ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων προχωράει, αρχίζουν και βλέπουν την Οικονομία με πιο θετική ματιά. Μπροστά μας έχουμε, ουσιαστικά, την αξιολόγηση και η Αγορά μπορεί να προεξοφλήσει πιθανή θετική εξέλιξη, αν και οι Θεσμοί πιέζουν όσο μπορούν για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα για νέα μέτρα ύψους 3 δισ, από την στιγμή που δεν μειώνονται οι δαπάνες ειδικά στον ΕΟΠΠΥ.
Ο Τραπεζικός κλάδος με σημαντική βαρύτητα συγχρονίζεται με τους υπόλοιπους τίτλους, ενώ όλοι οι τίτλοι είναι πάνω από τις πρόσφατες ΑΜΚ με την Alpha Bankνα κάνει την διαφορά.
Θυμίζουμε πως συνηθίζεται να βλέπουμε, ειδικά από Έλληνες Θεσμικούς, κάποια ωραιοποίηση στις τιμές προς το τέλος του χρόνου, ειδικά σε τίτλους που έχουν σημαντικές θέσεις.
Μένει να δούμε αν έχουμε ένα καλό κλείσιμο τέλος έτους και αν το 2016 είναι η χρονιά εκείνη που μπορεί να ανατρέψει την πτωτική τάση των τελευταίων ετών και αν καταφέρει να μπει σε μία τροχιά ανάπτυξης η τόσο ταλαιπωρημένη Ελληνική Οικονομία.
Τα μακροοικονομικά μας νούμερα θα συνεχίσουν να βγαίνουν άσχημα, μιας και είμαστε στα “απόνερα” των “capital controls” και θα χρειαστούν κάποιοι μήνες, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσουν να γυρίσουν σε ανοδική τροχιά.
Το άνοιγμα των “CC”, για τους Έλληνες επενδυτές, είναι θετικό, όχι μόνο για τους Ίδιους, αλλά για τον λόγο ότι η ΕΚΤ βλέπει ότι δεν έχουμε εκροές από Ξένους πωλητές, αλλά εισροές στο σύστημα ειδικά μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.
“Όσο η Χώρα “προχωράει στις ράγες” που έχουν χαραχτεί δεν θα έχει πρόβλημα, ενώ πολιτικά έχει “αποθέματα” σε όποιο πρόβλημα και να παρουσιαστεί στην πορεία” εκτιμά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast FinanceΑΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017