Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας... Σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Mίδας ΑΧΕΠΕΥ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας… Σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Mίδας ΑΧΕΠΕΥ

25.11.2015 19:07

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα προμηνύει η νέα ομολογιακή έκδοση του ΟΤΕ, η οποία ακολούθησε την ανακοίνωση της επιτυχούς κάλυψης της ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων Πιστωτικών Ιδρυμάτων, καίτοι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα” επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.
Άλλωστε η συμφωνία Κυβέρνησης και Θεσμών, μετά την έγκριση της σημαντικής πρώτης δέσμης των μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή, που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την εκταμίευση Κοινοτικών κονδυλίων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της άρσης των capital controls και της αναδιάρθρωσης χρέους.
Δημοσιεύματα που θέλουν την Κυβέρνηση να μεταφέρει την ψήφιση μέρος του δεύτερου πακέτου των μεταρρυθμίσεων μετά τις Εορτές, στην περίπτωση εκείνη που αποτυπώνουν την πραγματικότητα, αποκαλύπτουν μια στρατηγική άμβλυνσης της πολιτικής αβεβαιότητας στην τρέχουσα φάση, χωρίς βέβαια να μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα.
Σημαντική εντύπωση προκαλεί η άγνοια του γεωπολιτικού κινδύνου από τις Αγορές, οι οποίες συνεχίζουν τον καλπασμό που έχει προκαλέσει η εξαιρετικά υψηλή ρευστότητα, απόρροια του σχεδόν μηδενικού ύψους των επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ωστόσο το τελευταίο ενδέχεται να φτάνει στο τέλος του, στην περίπτωση εκείνη που η FED επιλέξει να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στα μέσα Δεκεμβρίου.
Επιστρέφοντας στα του εσωτερικού, η επικείμενη αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των Eurobank και ΑΛΦΑ  πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας και η έναρξη διαπραγμάτευσης παλαιών μαζί με τις νέες μετοχές πιθανότατα στο μέσο της επόμενης, αναμένεται να αυξήσει την μεταβλητότητα για αρκετό διάστημα, καθώς η κεφαλαιοποίηση των δύο Τραπεζών αθροιστικά θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 8 φορές, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Από τεχνικής απόψεως και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ, η στήριξη των 640 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη αποτελεί το σημείο αναφοράς στην τρέχουσα φάση.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017