Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας... Σήμερα ο κ. Βαγγ. Σιούτης της Guardian - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας… Σήμερα ο κ. Βαγγ. Σιούτης της Guardian

19.11.2015 20:56

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: “Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες όπως πάντα συμβαίνει σε περιόδους αυξήσεων κεφαλαίου, την τρέχουσα εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να κινηθεί ανοδικά αλλά με ένα μεγάλο χαμένο” αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Καθημερινά βλέπουμε την καταγραφή νέων ιστορικών χαμηλών από τις Τραπεζικές μετοχές, απόρροια των πολύ χαμηλών τιμών που γίνεται η Ιδιωτική τοποθέτηση των Ξένων, κατά κύριο λόγο, επενδυτών.

Ήδη ανακοινώθηκε η τιμή για την ΕΥΡΩΒ στα 0,01 ευρώ και της ΑΛΦΑ στα 0,04 ευρώ, ενώ οι πληροφορίες για τις υπόλοιπες δύο Τράπεζες δείχνουν ότι θα προκύψουν επίσης πολύ χαμηλές τιμές. 

Από την μία έχουμε την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση με Ιδιωτικά κεφάλαια, χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ για ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ, από την άλλη οι υφιατάμενοι μέτοχοι των Τραπεζών και το ΤΧΣ, καταγράφουν μεγάλες ζημιές και μεγάλης έκτασης “dilution”.

Ο Γενικός Δείκτης αφού κατέγραψε μία διόρθωση 90 μονάδων από τα υψηλά των 731 μονάδων (29/10) ως τα χαμηλά των 641,9 μονάδων (16/11) προσπαθεί να ανακάμψει με την βοήθεια των μη Τραπεζικών μετοχών του FTSE Large Cap

Με πρώτη κρίσιμη αντίσταση τις 685 μονάδες και τον ΚΜΟ 30 ημερών να βρίσκεται σήμερα στις 687,8 μονάδες, ενώ στήριξη παρέχει το χαμηλό των 641,9μονάδων και η περιοχή των 630 μονάδων.

Η χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή θα πρέπει να αποδείξει την Κυβερνητική σταθερότητα ενόψει και δύσκολων μελλοντικών ψηφοφοριών. 

Ήδη η πορεία εκτέλεσης του προγράμματος έχει καθυστερήσει, δύσκολα ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό είναι μπροστά και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα σημαίνει την έναρξη της συζήτησης για το χρέος φαίνεται να πηγαίνει όλο και πιο πίσω χρονικά. 

Η επίλυση όμως αυτών των ζητημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει η εμπιστοσύνη και η κανονικότητα στην Οικονομία αλλά και στο Χρηματιστήριο.

“Μόνο τότε θα μπορέσει η Χρηματιστηριακή Αγορά να απεγκλωβιστεί από το εύρος διακύμανσης, από τα capital controls και μετά και να δοκιμάσει τις σημαντικές αντιστάσεις των ΚΜΟ 200 ημερών στις 750 μονάδες, που θα άλλαζε την μεσοπρόθεσμη πορεία της Αγοράς” τονίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017