Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας... Σήμερα ο Ν.Σακαρέλης της Wealth Management - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας… Σήμερα ο Ν.Σακαρέλης της Wealth Management

13.11.2015 00:01
“Στην εγχώρια Αγορά, την τελευταία εβδομάδα, επέστρεψε το πολιτικό ρίσκο μετά την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup” επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.
Στον αντίποδα ενθαρρυντικά σημάδια φαίνεται να υπάρχουν από τη συνεισφορά του Τουρισμού στο ΑΕΠ, καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση λιγότερο από 1%. Θετικό θα είναι και το γεγονός να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για τα “κόκκινα” δάνεια με τους Δανειστές, εντός εβδομάδας, ώστε να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της δόσης.
Παράλληλα επιβαρυντικός παράγοντας στο κομμάτι του τζίρου στο Χ.Α., είναι και το ότι τρέχουν παράλληλα και τα βιβλία προσφορών των Τραπεζών για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Με την ολοκλήρωση των αυξήσεων, ενδιαφέρον θα έχει και η μετοχική διάρθρωση των ανακεφαλαιοποιημένων Τραπεζών, καθώς το ποσοστό του ΤΧΣ πιθανότατα σε κάποιες να υποχωρήσει κάτω από το 15%.
Οι Ελληνικές Τράπεζες θα διαπραγματεύονται με P-BV από 0,3 -0,6, με ένα discount 30% με τις αντίστοιχες Τράπεζες Αναδυόμενων Χωρών.
Το discount αυτό, εν πολλοίς, δικαιολογείται καθώς ανησυχία των επενδυτών είναι ότι η αναβαλλόμενη φορολογία θα συνεχίσει να ενισχύει τα κεφάλαια των Τραπεζών σε σημαντικό ποσοστό, αλλά και ότι ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν έχει ακόμα κορυφώσει.
Παράλληλα σήμερα ανακοινώνεται και η αλλαγή στους δείκτες της Morgan Stanley Παγκοσμίως. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν για είσοδο της ΔΕΗ και της Motor Oil στους δείκτες και απόσυρση των Eurobank και Πειραιώς. Ενδιαφέρον θα έχει και η διάρθρωση των ποσοστών των εταιρειών που θα συμμετέχουν στο δείκτη, καθώς αυτά είναι που θα επηρεάσουν και πιθανές αγορές –πωλήσεις στις μετοχές.
Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Wealth Financial Services, η Αγορά εμφανίζει στηρίξεις στις 650 μονάδες και στις 630 μονάδες, ενώ οι αντιστάσεις τοποθετούνται στις 680 μονάδες και 710 μονάδες.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017