Οι άνθρωποι της αγοράς γράφουν και σχολιάζουν- σήμερα ο κ.Στρατής Πολυχρονέας της ΜΙΔΑΣ ΑΧΕΠΕΥ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς γράφουν και σχολιάζουν- σήμερα ο κ.Στρατής Πολυχρονέας της ΜΙΔΑΣ ΑΧΕΠΕΥ

02.06.2016 00:06
“Η συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών και η απόφαση εκταμίευσης ποσού €10,3 δισ (θα γίνει τμηματικά), μετά την προώθηση ‘διορθωτικών’ νομοθετικών ρυθμίσεων, οδήγησε σε σημαντική άνοδο τον Γενικό Δείκτη μέσα στο Μάιο (+10,85%), ανάλογη με αυτή του Μαρτίου (+11,7%), με τη μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα να εκτινάσσεται κατά +77,5%, σε μηνιαία βάση, στα €103,1 εκατ.” επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.
Η συμφωνία του Μάιου, περιορίζει την αβεβαιότητα, όπως άλλωστε μπορεί να διαπιστωθεί από την υποχώρηση των αποδόσεων των εγχώριων Κρατικών ομολόγων, με τους Διεθνείς Οίκους αξιολόγησης, ωστόσο, να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, καθώς προσώρας δεν υπάρχει αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας (η εκταμίευση της δόσης των €7,5 δισ και η πληρωμή των υποχρεώσεων του Ιουλίου μπορεί να οδηγήσουν σε αναβάθμιση).
Μετά το ντεμαράζ του τελευταίου τριμήνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη +2,5% από την αρχή του έτους, έναντι απωλειών, των βασικών δεικτών αναφοράς, στην Ευρώπη, με τις πιθανότητες συνέχισης της ανοδικής του πορείας να παρουσιάζονται αυξημένες βάσει τεχνικής ανάλυσης.
Για να πραγματοποιηθεί, ωστόσο, το τελευταίο, ο ΓΔ θα πρέπει να διασπάσει πειστικά την περιοχή αντίστασης των 660 – 666 μονάδων με αυξημένες συναλλαγές, το οποίο σε περίπτωση που συμβεί θα θέσει ως επόμενο στόχο την αντίσταση των 730 μονάδων (ελέω “ατυχήματος” λιγότερο στο εσωτερικό και περισσότερο στο εξωτερικό στην τρέχουσα φάση).
Οι ανησυχίες για την πορεία των Ξένων Αγορών σχετίζονται, πλην της πορείας της Κινεζικής Οικονομίας και με το περιβάλλον των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, καθώς για το τελευταίο και ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε με έκθεσή του, ότι το αποτέλεσμα των χαλαρών νομισματικών πολιτικών μπορεί περισσότερο να βλάψει παρά να ωφελήσει την Παγκόσμια Οικονομία (αναθεώρησε προς τα κάτω τον ρυθμό ανάπτυξης της Παγκόσμιας Οικονομίας σε +3% από +3,3%).
Άλλωστε το παράδειγμα της Ιαπωνίας είναι το πλέον χαρακτηριστικό, με τον Πρωθυπουργό της σήμερα, να ανακοινώνει την αναβολή της αύξησης του φόρου πωλήσεων από το 8% στο 10% για περίοδο 2½ ετών (αναβολή για δεύτερη φορά) και νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Οικονομίας το Φθινόπωρο.
“Το ενδιαφέρον των επενδυτών την τρέχουσα εβδομάδα θα εστιασθεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, σε αυτή του ΟΠΕΚ στη Βιέννη και στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ (ανεργία, υπηρεσίες)” εκτιμά ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017