Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας- σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας- σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

03.06.2016 00:01
“Ολοκληρώθηκε και ο Μάιος ανοδικά, συμπληρώνοντας, έτσι, τρεις συνεχόμενους ανοδικούς μήνες και καλύπτοντας τις απώλειες των τριών προηγούμενων πτωτικών μηνών (Δεκέμβριος – Φεβρουάριος). Έχουμε εισέλθει στον Ιούνιο που έχει αρκετές κρίσιμες ημερομηνίες που θα καθορίσουν την συνέχεια στην Ελληνική και τις Διεθνείς Αγορές” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Σήμερα η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά είχε χαμηλό τζίρο και μικρές διακυμάνσεις περιμένοντας τη πρώτη σημαντική εξέλιξη από την συνεδρίαση της ΕΚΤ και την συνέντευξη του κ. Ντράγκι. Για εννέα συνεδριάσεις κρατούσε πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίσταση των 650 μονάδων παρόλο που το επιχείρησε.
Η απόφαση της ΕΚΤ για μη επαναφορά του “waiver”, ως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η δήλωση του κ. Ντράγκι ότι θα χρειαστεί νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ απογοήτευσε καταρχήν τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές και η εκδήλωση ρευστοποιήσεων οδήγησε τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 640 μονάδες.
Οι διορθώσεις και οι ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών είναι απαραίτητες και αναμενόμενες, με τις στηρίξεις, για τον Γενικό Δείκτη στις 630 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 610 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών). Μόνο κίνηση κάτω από τις 610 μονάδες θα προβλημάτιζε τους επενδυτές και θα έθετε σε κίνδυνο την ανοδική τάση.
Για την συνέχεια του μήνα οι αποφάσεις της Fed στις 15/6 θα καθορίσουν την πορεία των Διεθνών Αγορών, ενώ όσο πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα της Μ. Βρετανίας (23/6) η νευρικότητα θα γίνεται πιο έντονη.
Στις 24/6 περιμένουμε την αξιολόγηση της Moody’s για την Ελληνική Οικονομία, ενώ νωρίτερα στις 16/6 έχουμε Eurogroup.
Ο Γενικός Δείκτης, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα επιχειρήσει ξανά για την διάσπαση των 650 μονάδων και προσέγγιση της επόμενης αντίστασης των 670 μονάδων, ενώ τα γεγονότα που προαναφέραμε θα καθορίσουν αν θα προσεγγιστεί ο πιο σημαντικός στόχος που είναι κίνηση πάνω από τις 700 μονάδες” εκτιμά ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017