Ν. Φίλης για το κίνημα "Παραιτηθείτε": Κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση της ΝΔ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ν. Φίλης για το κίνημα “Παραιτηθείτε”: Κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση της ΝΔ

12.06.2016 13:46

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε τη συγκέντρωση του Κινήματος “Παραιτηθείτε” που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση της ΝΔ, που διοργανώνεται από ακροδεξιά στοιχεία. Την ίδια στιγμή αρνήθηκε κάθε συσχέτιση με τους “Αγανακτισμένους”.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: “Το κίνημα των ‘‘Αγανακτισμένων’’ δεν ήταν κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση, ήταν πανευρωπαϊκό κίνημα που συγκλόνισε την Ευρώπη, ήταν λαϊκό κίνημα” σημείωσε, αρνούμενος ότι στις κινητοποιήσεις αυτές είχαν στηθεί ικριώματα. “Αυτά τα βλέπατε εσείς”.

“Δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τέτοιους συμψηφισμούς, άλλο αυτό κι άλλο μια κομματικά υποκινούμενη εκδήλωση υπό την ήχο κατσαρόλας ή γραβάτας”, δήλωσε.

“Μεθαύριο οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν με ό,τι συνθήματα θέλουν και εμείς έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τα συνθήματα” σημείωσε, και υποστήριξε ότι “μιλάνε για Γυάρο και εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση, ο (ευρωβουλευτής της ΝΔ) κ. Φορτσάκης είπε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν απόψεις εκτός Συντάγματος δεν το είπα εγώ” παρατήρησε με αφορμή και την αναφορά του για “διαδήλωση στα όρια της συνταγματικός ανοχής”. Απεδείχθη επισήμως ότι στη διαδήλωση είναι η ΝΔ (…) σύρεται ο Μητσοτάκης από τους ακροδεξιούς” πρόσθεσε ο υπουργός. “Άλλο ανοχή, άλλο ενοχή άλλο εκτροπή” τόνισε ακόμη.

Ο Νίκος Φίλης πρόσθεσε, επικαλούμενος νέα δημοσκόπηση, ότι υπάρχει ανακούφιση στην κοινή γνώμη που έκλεισε η αξιολόγηση, επαναλαμβάνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας.

“Μόνο ένας στους τρεις Έλληνες, λόγω κομματικής προσήλωσης αν θέλετε, θέλει να γίνουν εκλογές” δήλωσε, τονίζοντας ότι οι “Παραιτηθείτε” δεν εναρμονίζονται με τις προθέσεις των πολιτών.

Παιδεία

Ενόψει και της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι “δεν θα αλλάξουμε το Σύνταγμα για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, είναι σαφής η άποψή μας”, ενώ έκανε λόγο για βούληση της κυβέρνησης “να ανοίξει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στο αίτημα πολλών να σπουδάζουν”. Επέμεινε ότι τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν αναβαθμισμένα, ενώ για τα θρησκευτικά δήλωσε ότι θέλει να είναι “μάθημα γνώσης”. Παρατήρησε δε ότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι “αντικείμενο διάλογου Εκκλησίας – Πολιτείας”.

Συνδικάτα 

Σε ό,τι αφορά τα θέματα των συνδικάτων και ενδεχόμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν παθογένειες, “αλλά το πώς θα λειτουργούν τα συνδικάτα είναι θέμα των πολιτών που είναι μέλη στα συνδικάτα, αυτά δεν τα επιβάλει το ΔΝΤ ούτε κανείς, δεν θα γίνει με το μακρύ χέρι του κράτους του ελληνικού ή του διεθνούς κράτους”.

“Δεν θα δεχθούμε ομαδικές απολύσεις” ξεκαθάρισε ακόμη, ζητώντας και από τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017