Ν. Παππάς: Ψέμα ότι θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις – Προστατεύεται η πρώτη κατοικία

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περικοπή σε κύριες συντάξεις, διαβεβαιώνει ο  υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.  

Ο κ. Παππάς,  αναφερόμενος στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών υποστηρίζει ότι πρόκειται για μύθο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε πιο βαριά μέτρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνοντας λόγο για «ήπια δημοσιονομική προσαρμογή για την επούλωση των πληγών που άφησαν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικά ο κ.Παππάς, σε σχολιά του στο Twitter,  αναφέρει ότι τα μέτρα του πρώτου και δεύτερου μνημονίου έφεραν μέτρα ύψους 63 δις ευρώ, όταν η ισχύουσα συμφωνία προβλέπει μέτρα 5,4 δις ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι είναι μύθος ότι το 2015 καταστράφηκε η ελληνική οικονομία, αναφέροντας μεταξύ άλλων  πως το 2015 απορροφήθηκε σε ποσοστό 98% το ΕΣΠΑ, πως αυξήθηκαν κατά 18% οι τουριστικές αφίξεις, ότι δημιουργήθηκαν 116.000 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, ο κ.Παππάς υποστηρίζει πως η ισχύουσα συμφωνία προβλέπει ότι δεν θα γίνουν περικοπές σε κύριες συντάξεις.

«Ισχυρίζονται πως υποκύπτουμε στις απαιτήσεων των δανειστών για μείωση στις κύριες συντάξεις.

Ψεύδονται. Ξανά» αναφέρει ο κ.Παππάς, τονίζοντας ότι «αντίθετα με τους πρόθυμους της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, προστατεύουμε το 90% των συνταξιούχων».
Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι «η πρώτη κατοικία είναι δικαίωμα» και ότι «χρέος μας είναι να το περιφρουρήσουμε».

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο κ.Παππάς με τη συμφωνία κατοχυρώνεται η προστασία όλων των δανείων έως 140.000 ευρώ που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, προστατεύεται το 94% των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας και κατοχυρώνεται το πλαίσιο προστασίας και των όρων του δανεισμού.