Ν.Καρούντζος: Το μεγάλο ερωτηματικό της συμφωνίας Forthnet-Τραπεζών και η … έκπληξη Vodafone-Wind - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ν.Καρούντζος: Το μεγάλο ερωτηματικό της συμφωνίας Forthnet-Τραπεζών και η … έκπληξη Vodafone-Wind

22.06.2016 16:57
  • Τα σενάρια κάλυψης του ΜΟΔ και το ενδεχόμενο εμφάνισης «λευκού ιππότη»
Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε η συμφωνία των τραπεζών με τη Forthnet για την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων της εταιρίας σε Vodafone και Wind οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είχαν υποβάλλει στις τράπεζες πρόταση για haircut των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας. 

Οι δύο εταιρίες προς το παρόν τηρούν σιγήν ιχθύος για τη στάση που θα ακολουθήσουν  και συγκεκριμένα αν θα μετέχουν στο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο δηλώνοντας ότι θα εξετάσουν πρώτα όλα τα δεδομένα. Ωστόσο στελέχη της αγοράς εκφράζουν αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο η συμφωνία αναχρηματοδότησης εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της Forthnet καθώς ναι μεν ρυθμίζονται υποχρεώσεις με τα δύο οκταετή ομολογιακά δάνεια ύψους 255 εκ Ευρώ όπου θα υπάρχει καταβολή μόνο τόκων στη διάρκεια των δανείων αλλά δεν προκύπτει προς το παρόν η εξασφάλιση της κάλυψης του Μετατρέψιμου ομολογιακού των 100 εκ Ευρώ.

Το ερώτημα είναι ποιος θα καλύψει το ΜΟΔ καθώς οι Άραβες μεγαλύτεροι μέτοχοι δεν έχουν εκφράσει ακόμα τις προθέσεις τους και επί μακρόν δεν έχουν εισφέρει κεφάλαια στην εταιρία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο εμφάνισης «λευκού ιππότη» που θα καλύψει το ΜΟΔ και ουσιαστικά θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εισηγμένης. Αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η Nova για όσους θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν ισχυρή θέση στη συνδρομητική τηλεόραση και να διευρύνουν το περιεχόμενο και στο ειδησεογραφικό σκέλος.

Ως έσχατη λύση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρίας είναι η κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού από τις τράπεζες  με στόχο στη συνέχεια η εταιρία να αλλάξει ιδιοκτήτη πράγμα που δεν φαίνεται πιθανό στην παρούσα φάση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017