ΒΗΜΑτοδότης: Ντόρα εναντίον Βαρεμένου | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Ντόρα εναντίον Βαρεμένου

13.12.2015 00:45

Ντόρα εναντίον Βαρεμένου

 

Δεν του έφτανε η κίτρινη κάρτα που του έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου επειδή «αποκάλυψε»ότι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του 1 εκατ. ευρώ και 38 ακίνητα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος μπήκε και σε άλλες περιπέτειες που τον έκαναν… δυστυχή.
Θέλετε ένα παράδειγμα; Προήδρευε στην Ολομέλεια σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κάθε λίγο και λιγάκι κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες για να δικαιολογεί τους υπουργούς που… απουσίαζαν. Κάτι που εκνεύρισε και την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε κάποια στιγμή δεν άντεξε και του φώναξε: «Δεν πρέπει να είσαστε και ιδιαίτερα ευτυχής που περνάτε την ώρα σας στην έδρα δικαιολογώντας τους υπουργούς που απουσιάζουν…».
Ο κ. Βαρεμένος την κοίταξε με κατανόηση, αλλά σου λέει, εάν δεν απαντήσω μήπως και βγάλει και άλλη κίτρινη κάρτα το Μαξίμου. Και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους: «Αδικείτε, κυρία Μπακογιάννη, τους υπουργούς που βρίσκονται στην αίθουσα;».
Τι ήθελε να το πει; Ποιος είδε την Ντόρα και δεν φοβήθηκε: «Μα τι λέτε τώρα; Από τους 20 υπουργούς που έπρεπε να απαντήσουν τις ερωτήσεις μόνον δύο είναι εδώ» και προτού προλάβει να πει οτιδήποτε ο αντιπρόεδρος, η Ντόρα του υπενθύμισε: «Στις δημοκρατίες ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι ιερός, να το ξέρετε, ιερός, το καταλαβαίνετε, ιερός». Και με τη λέξη «ιερός» ο κ. Βαρεμένος την κοίταζε παράξενα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017