Ντράγκι: Η Ελλάδα δεν έχει κατορθώσει να ορθοποδήσει οικονομικά παρά τα δις ευρώ βοήθειας που έχει δεχθεί

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων χαρακτηρίζοντας το 2015 ως ένα «οικονομικό πισωγύρισμα» για την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αλλά δεν έχει κατορθώσει να ορθοποδήσει οικονομικά παρά τα δισ. ευρώ βοήθειας που έχει δεχθεί καθώς «είναι ξεκάθαρο, ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι».

Επανέλαβε τη θέση του ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία δεν οφείλονται στην ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει ούτως ή άλλως να εφαρμόσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην Ευρωζώνη η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με την στήριξη των εταίρων της».