Ντουμπάι: Στις 10 κορυφαίες Ναυτιλιακές Πρωτεύουσες στον κόσμο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ντουμπάι: Στις 10 κορυφαίες Ναυτιλιακές Πρωτεύουσες στον κόσμο

03.06.2016 20:22

Η αλματώδης αναρρίχηση του Ντουμπάι στις πρώτες θέσεις των καλύτερων ναυτιλιακών κέντρων του κόσμου έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν την έδρα τους στο Εμιράτο.

Μέσω πρωτοποριακών πρωτοβουλιών, η Dubai Maritime City Authority (DMCA), πέτυχε να αναδείξει το Ντουμπάι στην έβδομη θέση μεταξύ των καλύτερων ναυτιλιακών κέντρων του κόσμου έως το 2020. Σύμφωνα με την αναφορά “Menon Business Economic Group” που δημοσιεύτηκε στη Νορβηγία, το Ντουμπάι μπαίνει στη λίστα των 10 κορυφαίων παγκοσμίων παικτών από άποψη ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας.

Κατατάσσεται δε στην τέταρτη θέση μεταξύ των κορυφαίων πέντε “Κεντρικών Γραφείων Διαχειριστών Λιμένων”  (“Headquarters for Operators of Ports”) και στην έκτη θέση τόσο στις “Υπηρεσίες Λιμένων και Διοικητικής Μέριμνας” (“Ports and Logistics Services”), όσο και στο “Επίπεδο Παγκόσμιας Διοικητικής Μέριμνας” (“Global Logistics Level”). Το Εμιράτο κατετάγη επίσης δέκατο σε “Μέγεθος Στόλου Πλοιοκτητών” και σε “Μέγεθος Διαχειριζόμενου Στόλου”.

Η DMCA έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για να ισχυροποιήσει τη θέση του Ντουμπάι ως παγκόσμιου προορισμού και να προσελκύσει εταιρείες υψηλού επιπέδου που λειτουργούν στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα. Μεταξύ αυτών είναι:

1. Η Ναυτιλιακή Εβδομάδα του Ντουμπάι. Η τρίτη κατά σειρά Ναυτιλιακή Εβδομάδα  θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2016.
2. Η Ναυτιλιακή Διάσκεψη Κορυφής του Ντουμπάι, & Ναυτιλιακή Ατζέντα του Ντουμπάι.
3. Η δημιουργία Εργαστηρίου Ναυτιλιακής Δημιουργικότητας, μια έξυπνη διαδραστική πλατφόρμα για την ενθάρρυνση καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών για τη βελτίωση της απόδοσης, της ασφάλειας, της ικανότητας και της ανταγωνιστικότητας του τοπικού ναυτιλιακού τομέα.
4. Εργαστήριο Ναυτιλιακής Καινοτομίας, το οποίο προσέλκυσε μεγάλη συμμετοχή από διάφορους κυβερνητικούς φορείς και 35 ιδιωτικές εταιρείες ενδιαφερόμενες για στοιχεία του ναυτιλιακού τομέα.

5. Ναυτιλιακό Κέντρο Εκπαίδευσης του Ντουμπάι (ξεκίνησε το 2015). Το κέντρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα για τη βελτίωση των ανθρωπίνων πόρων που έχουν τα τυπικά προσόντα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα και να αναδείξουν το Ντουμπάι σε κορυφαίο περιφερειακό και παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

Η Στρατηγική Ναυτιλιακού Τομέα του Ντουμπάι (Dubai Maritime Sector Strategy) έχει στόχο να αυξήσει τις δυνάμεις του τοπικού ναυτιλιακού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των λιμένων, των εισαγωγών-εξαγωγών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και να αναπτύξει υπηρεσίες θαλάσσης και διοικητικής μέριμνας  για να μεγιστοποιήσει ευκαιρίες ανάπτυξης για πλοιοκτήτες, ναυλομεσίτες και εταιρείες ναυτιλιακής χρηματοδότησης και ασφάλισης.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017