Ντέιβιντ Κάμερον: Θα χρειαστεί να περιμένουμε το έτος… 3000 για να δούμε την Τουρκία στην ΕΕ | Mikrometoxos.gr

Ντέιβιντ Κάμερον: Θα χρειαστεί να περιμένουμε το έτος… 3000 για να δούμε την Τουρκία στην ΕΕ

22.05.2016 19:30

Την άποψη ότι θα χρειαστούν… εκατονταετίες για να ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας στους υποστηρικτές του Brexit που επισείουν την απειλή ενός νέου μεταναστευτικού κύματος προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θα περάσουν δεκαετίες πριν βρεθούμε αντιμέτωποι μ’ αυτό το ενδεχόμενο. Η Τουρκία κατέθεσε την υποψηφιότητά της το 1987. Με τον ρυθμό που προχωρούν τα πράγματα, θα χρειαστεί να περιμένουμε το έτος 3000 για να την δούμε να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός από το πλατό του τηλεοπτικού δικτύου ITV. Ο κ. Κάμερον, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, απάντησε μ’ αυτόν τον τρόπο στους υποστηρικτές ενός Brexit οι οποίοι, έναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, έφεραν την ένταξη της Τουρκίας στο κέντρο της συζήτησης.

«Δώδεκα εκατομμύρια Τούρκοι λένε πως θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και είναι «βασικά άνεργοι και φοιτητές», είναι ο σημερινός τίτλος της Sunday Express, μιας εφημερίδας που πρόσκειται στο κόμμα Ukip το οποίο τάσσεται κατά των μεταναστών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017