Νικόλ Κλάδη: Τι σημαίνει η μαύρη γραμμή στην κοιλιά της εγκύου | Mikrometoxos.gr

Νικόλ Κλάδη: Τι σημαίνει η μαύρη γραμμή στην κοιλιά της εγκύου

10.03.2016 14:28
Νικόλ Κλάδη
Email me

Τι σημαίνει η μαύρη γραμμή στην κοιλιά της εγκύου

Πολλές γυναίκες ανησυχούν αρχικά για το τι δημιούργησε τη γραμμή αυτή, ενώ άλλες αναρωτιούνται πώς θα φύγει

Η εγκυμοσύνη προκαλεί πολλές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Μία από αυτές είναι η σκούρα κάθετη γραμμή που ξεκινά από χαμηλά στην κοιλιά για να συνεχίσει, διασχίζοντας τον αφαλό, μέχρι το ύψος του στήθους. Πολλές γυναίκες ανησυχούν αρχικά για το τι δημιούργησε τη γραμμή αυτή, ενώ άλλες αναρωτιούνται πώς θα φύγει.

.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τη γραμμή αυτή την προκαλούν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης που ευθύνονται επίσης για το σκούρο χρώμα που παίρνουν σιγά-σιγά οι θηλές σας. Οι ορμόνες αυτές διεγείρουν τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη, έτσι οι πιο μελαχρινές γυναίκες εμφανίζουν εντονότερα τη γραμμή αυτή.
.
Τι σημαίνει η μαύρη γραμμή στην κοιλιά της εγκύου
 .
Η linea nigra, όπως ονομάζεται επιστημονικά, εμφανίζεται κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ μπορεί να παραμείνει εκεί για αρκετούς μήνες μετά τον τοκετό. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να παραμείνει και μόνιμα.
 .
Οι γυναικολόγοι, πάντως, συνιστούν για να αποφύγετε κάθε έντονη δυσχρωμία στο δέρμα να μην εκτίθεστε στον ήλιο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και όταν το κάνετε να εφαρμόζετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
.
Επίσης, καθώς υπάρχει σοβαρή περίπτωση οι δυσχρωμίες να σχετίζονται με έλλειψη φολικού οξέος, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα συμπληρώματα διατροφής που σας έχει δώσει ο γιατρός σας και τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.
 .
» Δείτε όλα τα άρθρα από MEDsin
http://www.sofokleousin.gr/medsin/index.1.html

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017