«Νερό στο κρασί του» θα βάλει στο σημερινό Eurogroup ο W. Schaeuble - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Νερό στο κρασί του» θα βάλει στο σημερινό Eurogroup ο W. Schaeuble

09.05.2016 04:13
Οι εξελίξεις αναγκάζουν το Βερολίνο να αναθεωρήσει τη στάση του στο μείζον ζήτημα του χρέους
«Νερό στο κρασί του» για πρώτη φορά φαίνεται ότι θα αναγκαστεί να βάλει στο σημερινό (9/5) Eurogroup, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble υποχωρώντας στις ασφυκτικές πιέσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.
____
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η οποία επικαλείται εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο γερμανός υπουργός φαίνεται ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς το ΔΝΤ έχει θέσει ως προϋπόθεση για την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα, την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που η γερμανική πλευρά έχει χαρακτηρισει κόκκινη γραμμή την παραμονή του ΔΝΤ.
_____
Ωστόσο η ίδια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομιών επανέλαβε την πάγια θέση Schaeuble, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να προηγηθούν των όποιων αποφάσεων για το χρέος. Μια θέση, που γερμανοί αναλυτές εκτιμούν πλέουν διαφορετικά καθώς οι εξελίξεις αναγκάζουν το Βερολίνο να αναθεωρήσει τη στάση του στο μείζον ζήτημα του χρέους.
____
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δηλώσεις του αντικαγκελαρίου S. Gabriel ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της άμεσης ελάφρυνσης του χρέους. Οι ίδιοι αναλυτές σημειώνουν ότι ο γερμανός αντικαγκελάριος δεν θα διαφοροποιούνταν τόσο απροκάλυπτα τη δεδομένη χρονική στιγμή από τις θέσεις Schaeuble και των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών εν γένει, εάν δεν ήταν σίγουρος ότι επίκεινται σημαντικές εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα.
____
Βέβαια και ο Gabriel μιλάει για ελάφρυνση και όχι για κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο απορρίπτει ως γνωστόν κατηγορηματικά η γερμανική κυβέρνηση και όχι μόνο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017