ΝΕΑ ''ΚΑΡΦΙΑ'' ΤΗΣ ΖΩΗ: ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΝΕΑ ”ΚΑΡΦΙΑ” ΤΗΣ ΖΩΗ: ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ…

24.09.2015 00:07
Δηλητηριώδη «καρφιά» προς την κυβέρνηση για το θέμα του χρέους αλλά και την σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη περιείχε η εισαγωγική τοποθέτηση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην δημόσιας συνεδρίαση της επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος.

Η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «άσχημη σύμπτωση» την σύλληψη των στελεχών της ErtOpen την ημέρα ορκωμοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατά την περίοδο του «μαύρου» της Αγίας Παρασκευής είχαν στηρίξει και στηριχθεί στην πρωτοβουλία των απολυμένων να συνεχίσουν να εκπέμπουν.

«Λυπάμαι που οι πολίτες είναι αφημένοι στο έλεος της παραπληροφόρησης και μιντιοκρατίας» είπε η Πρόεδρος της Βουλής για να προσθέσει αναφορικά με την σύλληψη των συνδικαλίστών της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι «σήμερα πληροφορήθηκα πως οι αρμόδιες αρχές αντί να στρέφονται κατά αυτής της μιντιακής διαπλοκής, ξεκίνησαν την η μάχη κατά των εργαζομένων, κατά της ErtOpen και κατά της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ που είχε κρατήσει ανοικτή την φωνή της ΕΡΤ που σε όλο το διάστημα του “μαύρου” κράτησαν ζωντανή την φωνή της ενημέρωσης… Άσχημη η σύμπτωση και μεγάλη η ευθύνη…».

Νωρίτερα η κυρία Κωνσταντόπουλου ευχαρίστησε τα  μέλη της επιτροπής επισημαίνοντας ότι «η επιτροπή ήταν και είναι η καλύτερη και πολυτιμότερη παρακαταθήκη που αφήνει η βουλευτική περίοδος που έκλεισε. Παρακαταθήκη που ανήκει στην Δημοκρατία, τον ελληνικό λαό, στους νέους και νέες στις επόμενες γενιές. Ανήκει στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο κίνημα που θεριεύει και απαιτεί δικαιοσύνη και αλήθεια. Να πάψει το χρέος να είναι πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια εκείνων που αντιστρατεύονται την δημοκρατία περιφρονούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξυπηρετούν συμφέροντα που στραγγαλίζουν τον λαό στην χώρα μας και αλλού».

Υποστήριξε ότι «η επιτροπή δέχθηκε μεγάλο πόλεμο, συκοφαντία, λοιδορίες, λάσπη. Υπήρξε θύμα οργανωμένης παραπληροφόρησης από κέντρα τα οποία εξόφθαλμα υπηρέτησαν και καθ’ ομολογία τους στρατεύτηκαν στην υπηρεσία όσων είχαν συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το χρέος, να μην εντοπιστούν οι ευθύνες για την επιβάρυνση της χώρας με δυσθεώρητα ποσά δανείων».

Επιτέθηκε στους δανειστές λέγοντας πως «το χρέος είναι απεχθές καθώς αποδείχθηκε ότι οι δανειστές γνώριζαν εξ αρχής ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ηταν κακόπιστοι είχαν δόλο για την επιβάρυνση της χώρας και είχαν σκοπό να επιβάλλουν τον λαό σε ταλαιπωρία για να σώσουν τις τράπεζες Γαλλίας, Γερμανίας κ.α. Χώρες με κυβερνήσεις που είχαν σχέση με τις διοικήσεις αυτών των τραπεζών». Τέλος ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορώ να προκαταβάλω ποια θα είναι η διάθεση του επόμενου προέδρου αλλά θα εγγυηθώ ότι οι εργασίες της θα συνεχιστούν κανονικά όσο είμαι στην θέση μου».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017