ΝΔ: Προβάδισμα Μεΐμαράκη δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΝΔ: Προβάδισμα Μεΐμαράκη δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

21.11.2015 11:25

ΝΔ: Προβάδισμα Μεΐμαράκη δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Λίγες ώρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 49,8% κι ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,6%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 16,9% και ο Αδωνις Γεωργιάδης με 9,5%.

Υπεροχή Μεϊμαράκη δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει το site «e-typos.com».

Στην παράσταση νίκης ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 68,4% ενώ πρώτος είναι και στο ερώτημα «ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός» με ποσοστό 61,4%. Επίσης θεωρείται καταλληλότερος (60,8%) για πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης και ο κ. Μεϊμαράκης επιλέχθηκε από το 61,7%. Ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε 13,8%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 11,4% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 4,6%. Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57,6% εκτιμά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Στο ίδιο ερώτημα π κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 12,6%, ο κ. Τζιτζικώστας 11,7% και ο κ. Γεωργιάδης 5,2%. Επίσης, έξι στους δέκα πολίτες επιθυμούν να συνεχίσει ο κ. Μεϊμαράκης έναντι του 34,1% που επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας.

Κυρίαρχο κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων για την εκλογή του αρχηγού είναι η ενότητα(μη διάσπαση) με ποσοστό 42,5% ενώ δεύτερο στοιχείο (18,1%) είναι η επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα. Οι αλλαγές στο κόμμα επιλέγονται από το 16,3% ενώ ποσοστό της τάξης του 10,8% θεωρεί την αντιπολίτευση στη Βουλή.

– See more at: http://left.gr/news/nd-provadisma-meimaraki-deihnei-i-teleytaia-dimoskopisi#sthash.Emnwk0z5.dpuf

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017