ΝΔ: Μάχη Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα για την αρχηγία της ΝΔ – Ο ρόλος των μνηστήρων, ο Μητσοτάκης και ο αγώνας δρόμου Γεωργιάδη

Αγώνας δρόμου για τον Άδωνι Γεωργιάδη για να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές

Μάχη μεταξύ δύο θα δοθεί για την ηγεσία της ΝΔ μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έχει ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό και του Απόστολου Τζιτζικώστα που έχει μεγαλύτερα ερείσματα στην κοινωνία και μεγαλύτερη αποδοχή…

Η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται σήμερα στις 18:00….
Η μάχη είναι για δύο….ως εκ τούτου οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατεβαίνουν με στόχο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας.

Πέραν όσων στηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη, έχουν δημιουργηθεί δύο πόλοι, γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο Τζιτζικώστας έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο της ΝΔ και το ισχυρό του χαρτί το γεγονός ότι δεν έχει εμπλακεί με τα μνημόνια. Ο Μειμαράκης έχει μεγαλύτερη απήχηση στον μηχανισμό της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται…πιο πίσω στην διαδικασία με λιγότερα ερείσματα. Την ηγεσία της ΝΔ θα διεκδικήσουν οι Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου του 2015, ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητα του στις 11 το πρωί 2 Οκτωβρίου και ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητά του στις 12:30.
Ερωτηματικό παραμένει αν θα καταφέρει ο Αδ. Γεωργιάδης να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών.

Ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε τις πενήντα υπογραφές που απαιτούνται και ευχαρίστησε τα μέλη της πολιτικής γραμματείας που τον στήριξαν. «Προσβλέπω σε έναν δημιουργικό διάλογο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τόνισε, το κόμμα θα βγει πιο ισχυρό από τη διαδικασία.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τα πενήντα μέλη της πολιτικής επιτροπής που τον στήριξαν με την υπογραφή τους. «Αυτό που βιώνει η χώρας μας δεν είναι κρίση, αλλά παρακμή. Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Χρειαζόμαστε μια άλλη Δημοκρατία… Νέα. Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου.
Τολμάμε να ελπίζουμε», σημείωσε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Ο τέταρτος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να δώσει μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ νωρίτερα, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρίσκεται στον β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την θέση του προέδρου, και πως θα επικρατήσει του ανθυποψηφίου του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα είναι δυσάρεστο να μην καταφέρει να καταθέσει υποψηφιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συνεπώς έως σήμερα το απόγευμα δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη στην κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ. Ένα πάντως μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει είναι ο καθορισμός της ημερομηνίας των εκλογών. Ο κ.Μεϊμαράκης επιθυμεί οι διαδικασίες να είναι σύντομες και για αυτό προτείνει οι κάλπες να στηθούν το συντομότερο δυνατό και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου. Με την επίσπευση των διαδικασιών διαφωνούν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης (αντιπροτείνει εκλογές στις 15 Νοεμβρίου) όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.