Να …τα «βρουν» οι δανειολήπτες με τις τράπεζες, πριν τα «βρούνε» οι τράπεζες με τα distress funds μεταξύ τους - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Να …τα «βρουν» οι δανειολήπτες με τις τράπεζες, πριν τα «βρούνε» οι τράπεζες με τα distress funds μεταξύ τους

22.12.2015 16:02
Οι τράπεζες διαχειρίζονται μόνες τους πολύ καλά το θέμα
Να …τα «βρουν» οι δανειολήπτες με τις τράπεζες, πριν τα «βρούνε» οι τράπεζες με τα distress funds μεταξύ τους και αλλάξει χέρι το δάνειό τους, θα πρέπει να σπεύσουν, όπως φαίνεται, όσοι έχουν πάψει να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Το μήνυμα αυτό έστειλαν ταυτόχρονα, τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Οργανισμού  Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών κύριος Παναγιώτης Πικραμένος,  όσο και η πρόεδρος της Εθνικής και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κυρία Λούκα Κατσέλη.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η κυρία Λούκα Κατσέλη τόνισε πως οι τράπεζες έχουν αναπτύξει εσωτερικά μηχανισμούς διαμεσολάβησης για τα κόκκινα δάνεια και προωθούν νέα προϊόντα που θα δίνουν λύσεις στο πρόβλημα.

“Αυτή η ικανότητα συνδιαλλαγής με τους καταναλωτές για αναδιάρθρωση δανείων είναι μεγάλη πρόκληση για όλους ενόψει και του νέου θεσμικού πλαισίου” είπε η πρόεδρος της ΕΤΕ και της ΕΕΤ και συμπλήρωσε πως δεν είναι υποχρεωτικός ο θεσμός της διαμεσολάβησης πριν πουληθούν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες στα distress funds.

“Δεν υπάρχει θεσμική επαφή με τα distress funds για τη διαμεσολάβηση» ως διαδικασία πριν πουληθούν τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε η κυρία Κατσέλη.

Διευκρίνισε μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση εάν ο θεσμός της διαμεσολάβησης θα περιλαμβάνεται υποχρεωτικά στη διαδικασία μεταφοράς κόκκινων δανείων σε distress funds, ότι “η θέση γενικά των τραπεζών είναι ότι η διαχείριση κόκκινων δανείων μέσω τρίτων θα έχει σχέση με τους όρους και την τιμή για τη μεταφορά, διαφορετικά οι τράπεζες διαχειρίζονται μόνες τους πολύ καλά το θέμα”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017