Να κατεβάσει τους διακόπτες απείλησε η ΔΕΗ τον ιππόδρομο

«Θύμα» της εκστρατείας της ΔΕΗ να μαζέψει χρέη από μεγάλους καταναλωτές έπεσε και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών.
Όπως μαθαίνει ο Χαμαιλέοντας, η υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία χρωστάει στη ΔΕΗ γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ από κατανάλωση ρεύματος.
Όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η Επιχείρηση πρότεινε να γίνει ρύθμιση του χρέους, ώστε να αποπληρωθεί τμηματικά με δόσεις.
Ωστόσο η αντιπρόταση από την πλευρά του Οργανισμού περιορίστηκε στην καταβολή ενός ποσού της τάξης του 1/100 του χρέους, γιατί το «ταμείον είναι μείον». Έτσι η ΔΕΗ έδωσε εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Εν τέλει όμως η διακοπή μετατέθηκε χρονικά. Όχι όμως με παρέμβαση του ΟΔΙΕ. Απλώς ιδιοκτήτης σταυλισμένων αλόγων κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης τηςΔΕΗ, καθώς θιγόταν από αυτή χωρίς να έχει ευθύνη.

chameleon-catch

Έτσι ο Ιππόδρομος θα έχει ηλεκτρικό μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η υπόθεση επί της ουσίας.
Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη ένα δείγμα της μίζερης κατάστασης που επικρατεί σε πρώην κραταιούς δημόσιους οργανισμούς, τους οποίους οι παλινωδίες διαδοχικών κυβερνήσεων, η έλλειψη τόλμης και οι ιδεοληψίες θεσμικών παραγόντων τούς μετέτρεψαν σε ερείπια.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ΟΔΙΕ θα μπορούσε να λειτουργεί υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αν το προεδρείο της Βουλής καθόριζε ημερομηνία συζήτησης για την επικύρωση της σύμβασης μεταβίβασης.