ΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ – Πληθαίνουν οι «φωνές» για συνεργασία Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ | Mikrometoxos.gr

ΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ – Πληθαίνουν οι «φωνές» για συνεργασία Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ

16.10.2015 13:49

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πληθαίνουν οι «φωνές» για συνεργασία Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ

«Οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος» τόνισε ο βουλευτής από «το Ποτάμι», Σπύρος Λυκούδης, με τον Οδυσσέα Κωνστνατινόπουλο από το ΠΑΣΟΚ να λέει «ναι» στο ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι καθόλου πρόωρη η συζήτηση για τη συγκρότηση του λεγόμενου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Λυκούδης, μιλώντας στο Πρακτορείο fm, η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι’ αυτό -όπως υπογράμμισε- η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη.

Ωστόσο, αναφερόμενος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, τόνισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.

Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της «συγκόλλησης» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4 εσείς 6 πάμε να γίνουμε 10».

Όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά -όπως υπενθύμισε- δεν είχαν αποτέλεσμα. «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν» κατέληξε.

Σε ερώτηση αν έγινε αυτοκριτική για τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε «το Ποτάμι» στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Λυκούδης είπε πως ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για το συνέδριο του κόμματος, όπου -όπως ανέφερε – θα γίνει και η αποτίμηση του αποτελέσματος.

Ωστόσο, υπενθύμισε ότι «το Ποτάμι» κατάφερε σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις να βρίσκεται σταθερά στη Βουλή και να εκλέγει και Ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.

«Ναι» στο ενδεχόμενο συνεργασίας με «το Ποτάμι», λέει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν είναι καθόλου πρόωρη η συζήτηση για τη συγκρότηση του λεγόμενου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας.

Μιλώντας επίσης στο Πρακτορείο fm, υπογράμμισε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Όμως πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε το πολιτικό διακύβευμα. Να υπάρξει ο μετασχηματισμός αυτών των κομμάτων σε μια μεγάλη παράταξη» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η «χώρα τώρα έχει ανάγκη αυτό τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας όσο ποτέ άλλοτε».

«Να αφήσουμε τις συζητήσεις που αφορούν τα πρόσωπα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με βάση τις πολιτικές» ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε το πρόσφατο παρελθόν, τι συνέβη για να δούμε τι λάθη δεν πρέπει να ξανακάνουμε».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017