Νέο ξέσπασμα της μητέρας Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

Νέο ξέσπασμα της μητέρας Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω

«Κόκκινο» χτύπησε και πάλι το πρωί η ένταση στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς, σε ένα διάλειμμα της δίκης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε και πάλι κατά του δολοφόνου του παιδιού της, εκσφενδονίζοντάς του ένα μπουκάλι νερό.

Νέο ξέσπασμα της μητέρας Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω

«Δεν θα φύγω απο τη ζωή αυτή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας, θα του κόψω το λαρύγγι», φώναξε έξαλλη η μητέρα του Παύλου Φύσσα, απευθυνόμενη στον Γιώργο Ρουπακιά, κατά τη διακοπή της διαδικασίας.

Η κ. Μάγδα Φύσσα πέρασε στο διάλειμμα της δίκης στη θέση των εδωλίων,φωνάζοντας στον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος δεν είχε καμία αντίδραση. Αντέδρασε ωστόσο ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, ο οποίος απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, είπε: «θα τη μαζέψετε επιτέλους», για να λάβει αμέσως απάντηση απο την οργισμένη γυναίκα «εμένα να μαζέψουνε;», ενώ απευθυνόμενη στους αστυνομικούς, τους είπε: «ήρθατε να τον προστατέψετε πάλι;».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια σχολιασμού της κατάθεσης του αστυνομικού Δημήτρη Κουρετζή, συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του για τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο. Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργος Ρουμπέκας, ανέφερε ότι ο εντολέας του είχε τη δυνατότητα να φύγει απο τον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν το έκανε. «Ο Ρουπακιάς περίμενε υπομονετικά να συλληφθεί. Κάπνιζε τσιγάρο. Απο την απειρία, ο μάρτυρας αστυνομικός έζησε λίγο κινηματογραφικά, λίγο αμερικάνικα την πρώτη του σύλληψη, λέγοντας μας ότι ήταν νηφάλιος ο δράστης» ανέφερε.

Νέο ξέσπασμα της μητέρας Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, είπε στο δικαστήριο ότι η Πολιτική Αγωγή, αν και δεν δικαιούται να υποβάλει ερωτήσεις για τον εντολέα του, το πράττει. Οπως είπε ο συνήγορος «η Πολιτική Αγωγή δεν παρίσταται για λογαριασμό των πελατών της αλλά ακτιβίστικα για να αποδείξουν πολιτικά αυτά που θέλουν να αποδείξουν», ενώ τόνισε, αναφερόμενος σε φράση συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής πως θα βοηθήσουν τους μάρτυρες να καταθέσουν, αν και δέχονται απειλές, ότι του γεννά υποψίες «τελικά απο πού εκτοξεύονται οι απειλές».

Απο την πλευρά της, η Πολιτική Αγωγή κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης του κ. Κουρετζή έκανε λόγο για ευθεία και απόλυτη τρομοκράτηση του μάρτυρα εντός και εκτός του δικαστηρίου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού.