Νέο μίνι ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο και... όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Νέο μίνι ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο και… όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε

17.12.2015 14:52

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων, η αναμενόμενη εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων διαμορφώνουν ευνοϊκή βραχυχρόνια συγκυρία για το ελληνικό χρηματιστήριο. Το αγοραστικό ενδιαφέρον και η συναλλακτική κίνηση αυξάνονται, οι δείκτες κινούνται δυναμικά ανοδικά, οι τραπεζικές  μετοχές ανακτούν σταδιακά απολεσθέν έδαφος.

Με εντυπωσιακό και πάλι τζίρο (160 εκατ. σε 4 ώρες συνεδρίασης) ο Γενικός Δείκτης κερδίζει πάνω από 3,3%, ενώ ο τραπεζικός βρίσκεται στο +4,4% Θετική  η επίδραση από τις διεθνείς αγορές, όπου επικρατεί ευφορία μετά την αύξηση του βασικού επειτοκίου της Fed.

Η ανοδική δυναμική  στο ΧΑ ενισχύεται ενόψει του αυριανού κλεισίματος των Παραγώγων, που αναγκάζει πολλά χαρτοφυλάκια να κλείσουν ανοιχτες σε blue chips του FT25.

Στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλουν οι πληροφορίες για επιτυχή ολοκλήρωση των ΑΜΚ της Attica Bank και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής, καθώς και η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών, που έχουν ήδη υπερβεί ή προσεγγίζουν τις τιμές των ΑΜΚ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική δυναμική θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί. Επισημαίνουν όμως ότι οι βασικοί δείκτες προσεγγίζουν πλέον  περιοχές ισχυρών αντιστάσεων, όπου μπορεί να “σκοντάψουν” πρόσκαιρα και η μεταβλητότητα να αυξηθεί.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης  κινείται στις 621 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,34%. Περίπου 3,2% κερδίζει ο FT25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 4,4%.

Επικεφαλής της κούρσας των τραπεζικών μετοχών η Eurobank με +6,8%. Ακολουθεί η Εθνική (+4,6%), που υπερβαίνει οριακά την τιμή της ΑΜΚ.

Ανοδο της τάξεως του 4% σημειώνουν Alpha και Attica Bank στο +2,5% η ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips ξεχωρίζουν ΦΡΛΚ (+8.33%),  ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ και ΔΕΗ με κέρδη της τάξεως του 5% με 6%, Ελλάκτωρ +4% και ΕΧΑΕ ξανά εντυπωσιακά στο +7,4%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017