Νέα τραπεζική κατακρήμνιση έως -20% σημειώνεται στο ΧΑ | Mikrometoxos.gr

Νέα τραπεζική κατακρήμνιση έως -20% σημειώνεται στο ΧΑ

10.11.2015 12:05

Νέα τραπεζική κατακρήμνιση  έως -20% σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο απόρροια της αποτυχίας να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup και της ανησυχίας για τα βιβλία προσφορών των τραπεζών καθώς η κάλυψη τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αντιθέτως οι προυποθέσεις έχουν επιδεινωθεί…..

http://bankingnews.gr/
Παρ΄ ότι το κλίμα είναι αρνητικό και οι παράμετροι αρνητικοί στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες θα καταφέρουν – έστω και με σοβαρές δυσκολίες – να καλύψουν όλη την ιδιωτική συμμετοχή επιτυχώς και να συγκεντρώσουν έως 8,5 δισεκ
Παρά το κλίμα αβεβαιότητας, παρά τις παρατάσεις στο βιβλίο προσφορών της Πειραιώς, παρά τις αλλαγές που σημειώνονται στους σχεδιασμούς όλων των τραπεζών και οι 4 αυξήσεις κεφαλαίου θα καλυφθούν με δυσκολίες και με πλήρη συμμετοχή των ομολογιούχων.
Όμως με χρηματιστηριακούς όρους καμία έκπληξη οι μετοχές των τραπεζών εύλογα υποχωρούν, ούτως ή άλλως οι τιμές στα βιβλία προσφορών θα εμπεριέχουν πολύ μεγάλα discount που θα αγγίζουν το -60% έως -70%.
Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν είναι θετική για το τραπεζικό σύστημα…
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο  κινείται πτωτικά με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται  στις 670,62 μονάδες με πτώση -1,88% έχοντας  υψηλό στις 684,46 μονάδες.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017