Νέα στοιχεία από Γαλλία και Βέλγιο: Γάλλοι που ζούσαν στις Βρυξέλλες δύο εκ των τρομοκρατών του Παρισιού – Υπάρχει ασύλληπτος ύποπτος

Βέλγος εισαγγελέας ανακοίνωσε την εθνικότητα δύο εκ των δραστών – Ανθρωποκυνηγητό για ύποπτο άνδρα, ο οποίος δεν βρίσκεται μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν τη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά ούτε και μεταξύ των συλληφθέντων στο Βέλγιο

http://www.protothema.gr/world/article/527413

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της γαλλικής αστυνομίας -και όχι μόνο- για την εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών που έφεραν εις πέρας το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου αιματοχυσία.

Περί τις 16:30 (ώρα Ελλάδος), Βέλγος εισαγγελέας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι δύο από τους δράστες των επιθέσεων ήταν Γάλλοι, που ζούσαν στις Βρυξέλλες -κατά πλητροφορίες, από τη συνοικία Μολενμπέκ.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι, εκτός των επτά δραστών, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σε έξι διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, υπάρχει και άλλος ένας, γαλλικής εθνικότητας, ο οποίος νοίκιασε ένα αυτοκίνητο Polo, μάρκας Volkswagen, το οποίο εθεάθη έξω από το συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όπου 89 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές.

Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με το κανάλι BFM TV, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, «δεν βρισκόταν μεταξύ των επτά νεκρών δραστών ή των ανδρών που, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο» ως ύποπτοι για διασύνδεση με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία.

Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι η αστυνομία σταμάτησε, το βράδυ του Σαββάτου, τρεις άνδρες στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, αλλά, από τη στιγμή που τα ονόματά τους δεν βρίσκονταν σε καμία λίστα καταζητουμένων, τους επιτράπηκε να συνεχίσουν -πιθανότατα κατευθύνονταν στη βελγική συνοικία Μολενμπέκ, όπου από το Σάββατο έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, όλες για σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Το Μολενμπέκ είναι μια λαϊκή συνοικία, όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από το δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τον Μάιο του 2014.

Αυτό που δεν γνωρίζει η αστυνομία, είναι αν ο ύποπτος που διαφεύγει πήρε μέρος στις επιθέσεις ή ήταν συνεργός των επτά δραστών, που έπεσαν νεκροί.

Παράλληλα, Γάλλοι και Βέλγοι εισαγγελείς δήλωσαν πως ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στο Παρίσι, κοντά στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, όπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις, είχε μισθωθεί στο Βέλγιο.