Νέα… (παλιά) κυβέρνηση, νέα… (παλιά) όνειρα | Mikrometoxos.gr

Νέα… (παλιά) κυβέρνηση, νέα… (παλιά) όνειρα

22.09.2015 02:11

Νέα (παλιά) κυβέρνηση, νέα (παλιά) όνειρα

Η αγορά δεν κατάφερε να εξάγει κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την αποτίμηση (σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους) της έκβασης του αποτελέσματος.

Η συνεδρίαση δεν είχε κάποια συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με την κίνησή της, με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη νευρικότητα, ειδικά στο άνοιγμα, αφού υπήρξε έντονη διακύμανση από θετικό σε αρνητικό πρόσημο και τούμπαλιν.

Εν γένει, η άμεση δημιουργία νέας κυβέρνησης σηματοδοτεί πιθανή βραχυπρόθεσμη λήξη συναγερμού σχετικά με την πολιτική αστάθεια, και πλέον συναντιέται το λογικό με το παράλογο, καθώς από τη μία έχουμε σταθερό κυβερνητικό σχήμα (δύο σχετικά ετερόκλητων εταίρων, ιδεολογικά) και από την άλλη έχουμε αστάθεια της ιδίας της παράταξης, με την κοινοβουλευτική πειθαρχία να μην είναι σε καμία περίπτωση δεδομένη.

Εν πάσει περιπτώσει, τεχνικά παραμείναμε σε ανοδικό τέμπο με την αντίσταση των 207 να αντέχει και με το πλείστο των τίτλων του 25άρη να μένουν ουσιαστικά ουδέτεροι, παρά το -3% της ΔΕΗ και το +4 του ΟΤΕ, τα οποία εκλαμβάνουμε ως απόρροια του χθεσινού trade. Εξάλλου, ειδικά για τον ΟΤΕ έχουμε εμφανίσει πολλάκις την θέση που του αρμόζει στο ταμπλό.

Τέλος, κοιτάμε την ΜΠΕΛΑ με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς προσέγγισε επιθετική στήριξη. Για τον τραπεζικό, για άλλη μια φορά έδειξε αδυναμία, τόσο σε τιμές όσο και σε σταθερότητα επενδυτών, καθώς παρατηρούμε ότι οι θέσεις αποσύρονται πολύ εύκολα.

Support: 200, 197, 191
Resist.: 207, 210, 212
Daily spot market position long s/l 179

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE SEC

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017