Μπροστά με 15% το ναι στην Βρετανία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μπροστά με 15% το ναι στην Βρετανία

18.05.2016 00:09

Οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα η εκστρατεία της πλευράς της «παραμονής» να έχει προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των αντιπάλων της, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB για την εφημερίδα The Daily Telegraph.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε δείγμα 800 ανθρώπων, δείχνει πως η υποστήριξη για την παραμονή στην ΕΕ βρίσκεται στο 55%, τέσσερις μονάδες πάνω σε σχέση με μια συγκρίσιμη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός όσων υποστηρίζουν το Brexit, όπως αποκαλείται η έξοδος από την ΕΕ, έχει πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 40%.

«Ο χρόνος μπορεί να τελειώνει για το στρατόπεδο του Brexit, καθώς η θέση της εκστρατείας της “παραμονής” ενισχύεται και το εκλογικό σώμα πολώνεται όλο και περισσότερο», γράφει στην εφημερίδα ο Λίντον Κρόσμπι, ειδικός σε θέματα στρατηγικής που βοήθησε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές πέρυσι.

Ωστόσο ο Κρόσμπι είπε πως η μεγαλύτερη πρόσκληση για την εκστρατεία του Κάμερον υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ είναι να πείσει τους φιλο-ευρωπαίους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ORB, από εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν οπωσδήποτε το 51% υποστηρίζει την «παραμονή» και το 45% την «έξοδο».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017