Μπορεί να βρει 650 εκατ η Attica bank σε 30 ημέρες; Όχι – Η DGCom επιβάλλει το βασικό σενάριο να καλυφθεί από ιδιώτες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μπορεί να βρει 650 εκατ η Attica bank σε 30 ημέρες; Όχι – Η DGCom επιβάλλει το βασικό σενάριο να καλυφθεί από ιδιώτες

11.11.2015 16:25
Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι το βασικό σενάριο που υποχρεωτικά πρέπει να καλύψουν παλαιοί μέτοχοι και ιδιώτες φθάνει τα 857 εκατ ευρώ, περιλαμβανομένης και της παλαιάς ΑΜΚ των 434 εκατ.
Το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει, να αποσαφηνίζεται περί την Attica bank.
Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι σαφής και η ερμηνεία που δίνει η DGCom ακόμη πιο ξεκάθαρη.
Η Attica bank πρέπει να καλύψει με ιδιωτικά κεφάλαια το βασικό σενάριο και μόνο το δυσμενές θα καλύψει το ΤΧΣ.
Αν επενδύσει ένα ευρώ στο βασικό σενάριο το ΤΧΣ η Attica bank οδηγείται σε resolution σε εξυγίανση.
Η Attica bank χρειάζεται 1,021 δισεκ. ευρώ κεφάλαια με βάση τα stress tests.
Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι το βασικό σενάριο που υποχρεωτικά πρέπει να καλύψουν παλαιοί μέτοχοι και ιδιώτες φθάνει τα 857 εκατ ευρώ, περιλαμβανομένης και της παλαιάς ΑΜΚ των 434 εκατ.
Από αυτά τα 857 εκατ η Attica bank υποστηρίζει ότι αυτά που απομένουν είναι 657 εκατ καθώς αφαιρούνται 104 εκατ αναβαλλόμενης φορολογίας δηλαδή λογιστικά κεφάλαια και 95,5 εκατ με μετατροπή ομολογιακού.
Η Attica bank με 3,6 δισεκ. ενεργητικό εμφανίζει ανάγκες σε κεφάλαια στο βασικό σενάριο 857 εκατ και η Eurobank με 74 δισεκ. ενεργητικό χρειάζεται 339 εκατ….
Κανείς δεν κατάλαβε ακόμη ότι η Attica bank έχει παταγωδώς αποτύχει;
Η Τράπεζα της Ελλάδος όπως η Attica bank αναφέρει στην σελίδα 47 της παρουσίασης των αποτελεσμάτων την έχει θέσει σε καθεστώς ειδικού έλεγχου και πρέπει να παρουσιάσει πλάνο ανακεφαλαιοποίησης.
Στην σελίδα 22 της παρουσίασης ο ορκωτός ελεγκτής KPMG της Attica bank αναφέρει ότι «οι ουσιώδεις αβεβαιότητες ενδέχεται να δημιουργήσουν σημαντική αμφιβολία για την δυνατότητα του ομίλου της Attica bank να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα».
Το ΤΣΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών και βασικός μέτοχος της Attica bank αναφέρει ότι θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση αλλά μπορεί να επενδύσει τουλάχιστον 328 εκατ όταν ήδη έχει επενδύσει σωρευτικά 440 εκατ που σήμερα αποτιμώνται στα 13 εκατ ευρώ δηλαδή καταστροφή;

www.bankingnews.gr

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017