Μπλόκο στον αφελληνισμό των Ελληνικών Τραπεζών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μπλόκο στον αφελληνισμό των Ελληνικών Τραπεζών

16.05.2016 18:06
Το πραξικόπημα του «γύπα» και των εγχώριων υποστηρικτών του στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δεν πρόκειται να περάσει…
Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το οποίο «απαντάει» με ξεκάθαρο τρόπο στην απόπειρα αφελληνισμού των Ελληνικών Τραπεζών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνουμε εγκύρως για τα ακόλουθα:

1ον)
Ο γνωστός επενδυτής Πόλσον κατάφερε να συγκροτήσει ένα ισχυρό λόμπι στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, το οποίο μεθόδευε την αλλαγή διοικήσεων σε όλες τις ελληνικές τράπεζες.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος ενός σχεδίου που προβλέπει στην τελική του φάση την αρπαγή των ελληνικών τραπεζών, αλλά και τη διαχείριση από διάφορες ελεγχόμενες εταιρείες του συνόλου των «κόκκινων» δανείων.
Με τη γραμμή Πόλσον έχει συνταχθεί η λεγόμενη τρόικα εσωτερικού. Πρόκειται για ένα γνωστό καναλάρχη, έναν πρώην τραπεζίτη αχυράνθρωπο του Πόλσον, ο οποίος επιχείρησε πρόσφατα να υπονομεύσει την Αύξηση Κεφαλαίου της Τραπέζης Πειραιώς και διάφορους άλλους νταραβεριτζήδες που αναζητούν περιφερειακό ρόλο σε ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο θα ελέγχεται από το εξωτερικό.
2ον)
Για ξεκάρφωμα το λόμπι του Πόλσον μεθόδευε την αλλαγή στις διοικήσεις όλων των τραπεζών.
Βέβαια ο στόχος του ήταν η αρπαγή της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας που είναι η Πειραιώς, και την οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο οι γύπες.
Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο υπάρχει ο Μιχάλης Σάλλας η τράπεζα θα παραμείνει ελληνική και δεν πρόκειται να περάσει σε ξένα χέρια.
3ον)
Το ίδιο λόμπι μεθοδεύει την υπαγωγή του ΤΧΣ στο νέο υπερταμείο, το οποίο θα διοικείται από πενταμελή επιτροπή οι δύο εκ των οποίων θα είναι ξένοι. Επίσης ο πρόεδρος του υπερταμείου θα είναι ξένος.

Φιάσκο το πραξικόπημα

Το πραξικόπημα του Πόλσον για την άλωση των τραπεζών κατέληξε σε φιάσκο.
Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να γίνουν αλλαγές διοικήσεων εκεί όπου χρειάζεται και όχι στις τράπεζες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα, φέρεται να έχει δώσει εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις διαφόρων ξένων και εγχώριων κορακιών, που έβαλαν στο στόχαστρο τα «κόκκινα» δάνεια.

Μπλόκο στον αφελληνισμό των Ελληνικών Τραπεζών – Δεν περνά το πραξικόπημα

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017