Μπαράζ πακέτων σε Alpha – Eurobank – Ισχνός τζίρος για Πειραιώς

Η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνεχίζεται με εκτόξευση τζίρου καθώς πακέτα μετοχών περνούν συνεχώς σε Alpha Bank και Eurobank. Χαρακτηριστικό είναι πως το 99% των συναλλαγών γίνονται στις μετοχές αυτών των δύο τραπεζών.

Στη μετοχή της Αlpha Bank έχουν περάσει πακέτα ύψους 288 εκατ. ευρώ και στη Εurobank, αξίας 134 εκατ. ευρώ. Τα πακέτα πέρασαν στα 2 ευρώ ανά μετοχή, τιμή που αντιπροσωπεύει ένα discount της τάξης του 15% έναντι της τιμής έναρξης της συνεδρίασης, ωστόσο δεν εμπεριέχει discount σε σχέση με την τιμή της ΑΜΚ. Ο τίτλος υποχωρεί σε ποσοστό 6% (από 15% στην αρχή της συνεδρίασης).

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Eurobank υποχωρεί κατά 23%, ενώ τα πακέτα έγιναν σε τιμές 1,01 και 1 ευρώ στην τιμή της ΑΜΚ. Αντιπροσωπεύει discount 28% σε σχέση με την τιμή στην έναρξη της διαπραγμάτευσης. Το μεγαλύτερο μέρος των προσυμφωνημένων πράξεων στη Eurobank αποδίδεται στο χθεσινό placement (για το 5,32% της Eurolife), που περνά από το χρηματιστηριακό ταμπλό σήμερα.

Αρκετά διαφορετική η εικόνα στη μετοχή της Πειραιώς καθώς οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Αυτό εξηγεί τον περιορισμένο αριθμό συναλλαγών, μόλις 67.190 τεμάχια στο limit down.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί ελαφρά (0,5%) στις 635 μονάδες και ο τραπεζικός χάνει πάνω από 7%.

* ,