Μουζάλας: Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση – Δεν θα είναι βόλτα στο δάσος | Mikrometoxos.gr

Μουζάλας: Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση – Δεν θα είναι βόλτα στο δάσος

03.12.2015 15:26
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Μουζάλας: Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση – Δεν θα είναι βόλτα στο δάσος

Στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μουζάλας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά δυναμική παρέμβαση των ελληνικών Αρχών στα σύνορα με τα Σκόπια ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Όποτε έχω πει ότι η κατάσταση θα καθαρίσει – το είπα στη Μυτιλήνη, το είπα στη Βικτώρια – η κατάσταση καθάρισε. Με αυτή την έννοια λοιπόν στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και η λύση αυτή προφανώς δεν θα είναι μια βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι μια δύσκολη λύση για την κυβέρνησή μας και πιστεύω για όλα τα πολιτικά κόμματα αφού κανείς δεν θέλει να ασκείται βία ή οτιδήποτε άλλο. Δίνουμε μια ευκαιρία και προσπαθούμε να το αποφύγουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα στην Ειδομένη χωρίς χρήση βίας και αιματηρές καταστάσεις», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζοντας και τα εξής: «Κάνουμε προσπάθεια μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να τους απομακρύνουμε με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να τους στερούμε προοπτικές».

Ο Γιάννης Μουζάλας πρόσθεσε μάλιστα ότι έχουν σταλεί κοντέινερ για τη φιλοξενία των προσφύγων-μεταναστών κοντά στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Ο ίδιος τόνισε πως στα χερσαία σύνορα η διαχείριση είναι άψογη και πρόσθεσε αναφερόμενος στην κατάσταση στο ανατολικό Αιγαίο:

«Στα θαλάσσια σύνορα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αποτροπής. Είναι πνιγμός. Και αυτό το ξέρουμε όλοι. Και όσοι κυβέρνησαν παλαιότερα και η κυβέρνηση τώρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε δηλώσει και στην ΕΕ ότι δεν πρόκειται να το κάνουμε εμείς, εξάλλου δεν μας το ζητάει κανείς. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και για αυτό έχουμε προμετωπίδα της πολιτικής μας την αντιμετώπιση των ροών στην Τουρκίας – στις ακτές της Τουρκίας – είναι ότι άπαξ και μπει στη βάρκα για να φτάσει σε εμάς δεν μπορεί παρά να γίνει διάσωση και αυτό γίνεται».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το ζητήσαμε σήμερα και όχι πριν από μήνες γιατί τότε δεν ήμασταν σε θέση να σταθμίσουμε τις ακριβείς ανάγκες μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017