Μοσκοβισί για την Ελλάδα: Να αποφύγουμε μία νέα κρίση

Στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως είναι «η θέση της Επιτροπής πως μπορεί να βρεθεί συμφωνία στα ανοιχτά ζητήματα» και πως απομένει αρκετή δουλειά αλλά «έχει γίνει σημαντική πρόοδος». Στη συνέχεια ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε πως πρέπει να γίνει «κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί μια νέα πιθανή κρίση» και εξέφρασε την ελπίδα του για επίτευξη συμφωνίας.

«Θα εργαστούμε προς τη κατεύθυνση μιας συμφωνίας ήρεμα και συγκροτημένα» είπε ο Πίερ Μοσκοβισί και προσέθεσε πως «θέλουμε να ενδυναμώσουμε και να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας». Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, οι Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων θεωρεί πως το πακέτο Γιούνκερ και οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας θα αποτελέσουν «σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη σε όλη την Ευρωζώνη».

Τέλος για τον κ. Μοσκοβισί σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό και με θέληση, έτσι ώστε να φανούν τα αποτελέσματα του πακέτου Γιούνκερ που «κινείται προς την σωστή κατεύθυνση».